Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI, ZDRAVLJE I MEDICINA » NOVA PLJUSKA ‘TROVAČIMA’: Kompaniji Johnson & Johnson naređeno da plati novu odštetu od 300 milijuna dolara zbog trovanja svojih kupaca i uzrokovanja raka

NOVA PLJUSKA ‘TROVAČIMA’: Kompaniji Johnson & Johnson naređeno da plati novu odštetu od 300 milijuna dolara zbog trovanja svojih kupaca i uzrokovanja raka

johnson-azbestU još jednoj značajnoj sudskoj odluci, sud države New York odlučio je da kompanija Johnson & Johnson (J&J) mora nadoknaditi odštetu ženi koja je dokazala da je dobila rak od pudera

Kao što je već bezbroj puta rečeno, kompanija je trovala kupce azbestom u njihovom puderu za djecu koji koji uzrokuje rak.

Johnson & Johnson-u je navodno naređeno da plati 300 milijuna dolara kaznene odštete ženi koja je razvila rijetki oblik raka povezan s azbestom kojeg je uzrokovao dječji puder.

Presuda slijedi još jednu sličnu ranijeg mjeseca, u kojoj je sud također odlučio u državi New York da kompanija plati odštetu od 25 milijuna dolara Donni Olson, 66-godišnjoj ženi koja je također razvila rak.

U međuvremenu, još jedan se sudski slučaj se dogodio u Južnoj Karolini istog dana kad je Olson dobila presudu.

“S ovom presudom, još jedna porota je odbacila zavaravajuće tvrdnje kompanije J & J da je njihov puder za djecu bez azbesta” – izjavio je Jerome Block, vodeći odvjetnik u suđenju u najnovijem slučaju u New Yorku.

“Razotkriveni unutarnji dokumenti kompanije J & J koje je porota vidjela, još jednom su razotkrili šokantnu istinu o desetljećima zataškavanja, prevare i skrivanja činjenice da dječji puder kompanije J&J sadrži azbest” – dodao je o zaslugama slučaja.

Ova tri slučaja su samo početak, budući da se kompanija Johnson & Johnson suočava sa još oko 13.000 sudskih tužbi, od kojih svi tvrde da proizvodi pudera za djecu sadrže azbest koji uzrokuje rak.

J & J, međutim, i dalje poriče te optužbe, ustrajavajući na tome da višestruke studije i testovi koje provode regulatori iz cijelog svijeta potvrđuju da su proizvodi pudera za djecu s talkom sigurni za zdravlje i da ne sadrže azbest.

“Od svih presuda protiv Johnson & Johnsona koje su prošle kroz žalbeni postupak, svaka je preinačena”, nastavila je tvrtka.

Nažalost, bilo je potrebno tisuće tužbi i bezbroj klijenata koji su dobili rak da J & J konačno preoblikuje svoje proizvode za bebe kako bi sadržavali manje toksina.

Od 2011. godine prodaja ove robne marke, koja je sada stara 125 godina, pala je za nevjerojatnih 20 posto – što je prošle godine iznosilo 1,9 milijardi dolara. U prvom kvartalu 2018. godine prodaja u SAD-u je pala za 14 posto.

Sve što stavite na kožu apsorbira se u vaš krvotok, tako da morate zaštititi svoju djecu od bilo kakvih štetnih kemikalija i toksina koje bi potencijalno mogli biti u proizvodima.

Novi-Svjetski-Poredak.com

Filed under: MEDIJI, ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , ,