Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » AMERIKA SVE VIŠE POSTAJE ZEMLJA 3. SVIJETA: Grad Austin se pridružio San Franciscu, Los Angelesu i Seattleu u najvećem broju beskućnika u povijesti

AMERIKA SVE VIŠE POSTAJE ZEMLJA 3. SVIJETA: Grad Austin se pridružio San Franciscu, Los Angelesu i Seattleu u najvećem broju beskućnika u povijesti

amerika-beskucniciOvisnička, drogom-opustošena, bolesno priroda života na ulicama San Francisca, Los Angelesa, Seattla i drugih uber-liberalnih gradovima duž zapadne obale zatekla je stanovnike koji vjerojatno nisu spremni za to

Nova uredba koju je usvojilo Demokratsko gradsko vijeće u Austinu u američkoj saveznoj državi Texas, omogućit će svakome tko je beskućnik da kampira na bilo kojem javnom trgu ili mjestu, a politika koju predviđaju poslužit će kao magnet za beskućnike (slično politikama u LA-a, San Francisca i Seattlea).

Promjena politike stupila je na snagu 1. srpnja, samo 10 dana nakon što je gradsko vijeće dekriminaliziralo beskućništvo, izvijestio je Big League Politics, napominjući dalje:

Prije promjene ovog pravilnika bilo je zabranjeno izlagati se javno, ležati ili kampirati u javnosti. Ali početkom ovog mjeseca, policajci će davati kazne samo pojedincima koji blokiraju puteve. Osim toga, gradsko je vijeće izmijenilo još jednu odredbu uredbe koja samo kažnjava agresivne prosjake.

Kao što većina razumnih ljudi može zamisliti, promjena politike već je stvorila malu kontroverzu u glavnom gradu Teksasa, koji je možda najslavniji grad liberalne američke “duboke države”.

Gradonačelnik, Steve Adler, kaže da je politika za beskućnike dobra jer pomaže u rješavanju pitanja beskućništva – premda ipak uistinu to ne funkcionira, jer to znači jednostavno prihvaćanje beskućništva kroz ovaj zakon.

Ali drzavni konzervativni guverner, Greg Abbott, koji živi u Austinu, uopće se ne slaže s promjenom politike. U tweetu je izrazio zabrinutost da bi promjena dovela javnost u još veći rizik.

Štoviše, zaprijetio je da će ukinuti ovaj zakon drugim jačim državnim zakonom.

Ako Austin – ili bilo koji drugi grad u Teksasu – dozvoli kampiranje na gradskim ulicama, to će biti još jedna lokalna odredba koju će država Teksas nadjačati.

“U nekom trenutku gradovi moraju početi stavljati javnu sigurnost i zdrav razum na prvo mjesto. Postoje daleko bolja rješenja za beskućnike i građane” – napisao je.

Prema izvješću iz 2018. godine, navodi se da Austin već ima više od 2.000 beskućnika. No, taj broj će sigurno porasti ako nova politika ostane na snazi ​​i država ne djeluje kako bi riješila taj problem.



Novi-Svjetski-Poredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , ,