Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI, ZDRAVLJE I MEDICINA » Imate li ovu drevnu ljekovitu biljku koja raste u vašem vrtu i koja liječi rak? Nju većina obično smatra korovom i pokušava ju iskorijeniti

Imate li ovu drevnu ljekovitu biljku koja raste u vašem vrtu i koja liječi rak? Nju većina obično smatra korovom i pokušava ju iskorijeniti

maslacak-korjenPostoji dobra šansa da imate drevnu ljekovitu biljku u vašem dvorištu koja je sposobna boriti se protiv raka – i također je sasvim moguće da ju redovito kosite i bacate u korov

Maslačak bi mogao ličiti na korov, ali on bi zapravo mogao biti najvrijednija biljka koja će ikada rasti u vašem vrtu.

Ova biljka, koja je možda nastala u Euroaziji, dobila je svoje ime od francuskog “dent de lion”, što znači lavlji zub, zbog njeznih nazubljenih, zubastih listova.

Poznat po visokom sadržaju vitamina A, maslačak se odavno koristi za prirodno sprječavanje infekcija mokraćnog sustava, jer on može spriječiti rast mikroba u mokraćnom sustavu.

Biljka je poznata po tome što liječi jetru, a čaj se često koristi za detoksikaciju.

Međutim, korijen biljke dobivanje najviše pozornosti u posljednje vrijeme jer se njegov ekstrakt pokazao da ima antikancerogeni učinak. Do sada je otkriveno da ubija stanice raka poput melanom, rak gušterače, leukemije i rak debelog crijeva kod životinja u laboratorijskim uvjetima.

Faza 1 kliničkog ispitivanja na ljudima već je u tijeku kako bi se istražila njegova uporaba u krajnjim stadijima kao lijeka protiv raka krvi poput limfoma i leukemije.

U jednoj studiji sa Sveučilišta Windsor u Ontariju, dokazalo se da ekstrakt korijena maslačka potiče stanične stanice melanoma da umru za samo 48 sati, ostavljajući u blizini samo zdrave stanice.

U međuvremenu, studija objavljena u časopisu International Journal of Oncology otkrila je da čaj od maslačka može smanjiti stanice raka prostate i raka dojke.

Osim antikancerogenih učinaka, korijen maslačka također može poboljšati zdravlje srca. Njegov ekstrakt može pomoći u liječenju kiselosti krvi i visokog krvnog tlaka, a ljekoviti korijen može smanjiti kolesterol u krvi i pomoći mu da se razgradi. Također može spriječiti upalu, koja je u srcu mnogih modernih kroničnih bolesti.

Kako iskoristiti zdravstvene prednosti maslačka

Korijen maslačka može se naći u obliku kapsula, tekućeg ekstrakta ili tinkture, a može se čak i ispeći i napraviti od njega napitak poput kave.

Iako je moguće kupiti pripremljene čajeve korijena maslačka, ako imate ovu biljku koja raste u vašem dvorištu, vrlo je jednostavno napraviti čaj.

Ako želite napraviti vlastiti čaj od korijena maslačka, pažljivo iskopajte korijen biljke i isperite ga, zatim ga fino usitnite. Preporuča se da koristite pola čajne žličice do pune čajne žličice odjednom, te da ga stavite 20 minuta u kipuću vodu.

Naravno, također možete konzumirati listone maslačka koji su također vrlo zdravi. Oni su izvrsni u salati, ili ih možete dodati u juhu ili čak i u zeleni smooie kako biste dobili više vitamina A, B6, K i C, uz kalcij, riboflavin, folat, magnezij, mangan, željezo i kalij, među ostalim hranjivim tvarima.

Prestanite uništavati ovu čudesnu biljku koja se bori protiv raka i počnite eksperimentirati sa načinima da uključite maslačak u svoju prehranu za ciljem poboljšanja svojeg zdravlje.


Novi-Svjetski-Poredak.com

Filed under: MEDIJI, ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , , ,