Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI, SVIJET U RATU » Američka ratna mašinerija se pogubila i izvršila ‘invaziju’ na malo selo u Rumunjskoj, kriveći za to nepovoljne vremenske uvjete (VIDEO)

Američka ratna mašinerija se pogubila i izvršila ‘invaziju’ na malo selo u Rumunjskoj, kriveći za to nepovoljne vremenske uvjete (VIDEO)

tenk-rumunjskaPoljoprivrednici u idiličnom ruralnom dijelu Rumunjske imali su što vidjeti kada su ih iznenada okružili američki vojnici, dok su oklopna vozila prolazila kroz poljoprivredna polja, uništavajući hektare usjeva

Očigledno u potpunom kaosu američke trupe su uz pomoć tenkova, Hummera i pješadijskog vozila Bradley prolazili kroz beskonačna polja pšenice, suncokreta i kukuruza u Stelnici, selu na Dunavu jugoistočno od Bukurešta.

Uništavanje polja u četvrtak ozbiljno je zapanjilo mještane, od kojih su neki uspjeli snimiti incident na kameri.

Zemljoposjednici su na lokalnoj internetskoj stranici o poljoprivrednim poslovima rekli da ih je to sve potpuno iznenadilo kada su prvi put vidjeli dim kako se diže preko polja, misleći da je došlo do požara.

No prizor vojnih vozila samo je još više zbunilo mještane, budući da su poljoprivrednici bili potpuno nesvjesni da su vozila dio planiranih vježbi NATO-a.

Ušli smo u prostor između tenkova, ali nas nisu primijetili. Prkosili su nam, išli su preko polja suncokreta, kukuruza, a zatim i žita.

Kada je rumunjska policija naposljetku stigla, rasvijetlili su situaciju.

Očigledno, Amerikanci su pomiješali svoje koordinate i završili na poljima farmera na putu za mjesto Bordušani, koje je nekih 10 kilometara sjeverno – na kojem se održava tjedan dana dugačka NATO vježba pod nazivom “Sabre Guardian 2019″.

Američka vojska priopćila je kako je njegova jedinica prešla preko privatnog poljoprivrednog zemljišta zbog “nepovoljnih vremenskih uvjeta”, prema lokalnim medijima.

Iako još uvijek nema procjene ukupne štete, izjava rumunjske vojne industrije pokazala je da su nevoljni vojnici uništili hektare usjeva. Lokalne vlasti već su započele proces traženja odštete.

Vježbe su usmjerene na poticanje multinacionalne vojne integracije između saveznika NATO-a u istočnoj Europi, te su među pola tuceta vježbi koje se trebaju održati tijekom ljeta u blizini ruske granice.


Novi-Svjetski-Poredak.com

Filed under: MEDIJI, SVIJET U RATU · Tags: , , , , , , , ,