Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI, SVIJET U RATU » ELEKTRONIČKA POŠTA COLIN POWELLA KOJA JE PROCURILA: Izrael ima 200 nuklearnih bombi i sve su usmjerene prema Iranu

ELEKTRONIČKA POŠTA COLIN POWELLA KOJA JE PROCURILA: Izrael ima 200 nuklearnih bombi i sve su usmjerene prema Iranu

colin-atomskaIzrael posjeduje oko 200 nuklearnih bombi, i oni su “sve usmjerene prema Iranu”, prema razotkrivenoj tajnoj e-pošti Colina Powella

U razmjeni informacija koje su procurile u 2015., bivši državni tajnik Colin Powell je razgovarao o izraelskom nuklearnom arsenalu sa prijateljem, bacajući svjetlo na dugogodišnje napore Izraela da namami Sjedinjene Države u rat s Iranom, piše Thetimesofisrael.

Colin Luther Powell je umirovljeni general američke vojske i 65. bivši državni tajnik Sjedinjenih Američkih Država. Poznat je po tome što ga je 2001. godine predsjednik George W. Bush imenovao za državnog tajnika SAD-a te je tako postao najviše rangirani Afroamerikanac u povijesti SAD-a. (Wikipedia)

Powell je u razmjeni e-mail pošte sa donorom američke Demokratske stranke i poslovnim partnerom Jeffreyjem Leedsom, otkrio stvarnu veličinu izraelskog masovnog nuklearnog arsenala, dok je raspravljao o govoru izraelskog premijera Benjamina Netanyahua u svezi s njegovim mišljenjem o opasnostima Nuklearnog sporazuma s Iranom.

U e-mailu, Powell tvrdi da Iran ne bi htio koristio atomsku bombu čak i ako bi je mogli nabaviti, jer “dječaci u Teheranu znaju da ih Izrael ima 200, i da su sve usmjerene prema Teheranu, a mi (SAD) ih imamo tisuće.”

“Razorit ćemo jedinu stvar do koje im je stalo – opstanak režima. Gdje bi i kako uopće testirali jednu atomsku bombu?” – napisao je Powell.

Izrael nikada nije javno potvrdio da ima nuklearno oružje, iako je javna tajna da je nacija dobro naoružana.

U 2014. godini, Federacija američkih znanstvenika procijenila je kako je nacija imala između 80 i 400 nuklearnih bombi, ali je izvijestila da je broj vjerojatno bliži 80 nego 400. Powellova brojka u e-mailu, poslana u ožujku 2015., više je nego udvostručena brojka.

“Ne vjerujem Irancima – gotovo sam otišao u zatvor zbog Iran-Contre” – također je tvrdio Powell u porukama e-pošte.

Powell je također sumnjao u procjene koliko će trebati Iranu da razvije nuklearno oružje.

“Oni [Iranci] ispravno kažu da imaju svako pravo na obogaćivanje urana radi dobivanja energije. Rusi su im pomogli izgraditi energetski reaktor u Busheru. Ne možemo im dati dovoljno sankcija da ih prestanu proizvoditi uran. Mnogo se laži vrti oko njihovog napretka. Bibi voli reći “godinu dana do roka”, kao i naši dečki. Kažu to svake godine. To nije tako za provesti” – izjavio je Powell.

U e-mailovima, Powell je također spomenuo Donalda Trumpa kao “nacionalnu sramotu i međunarodnog izgnanika”, nazivajući Hillary Clinton “pohlepnom”, i tvrdeći da se Bill Clinton “još uvijek nalazi sa fuficama”.


Novi-Svjetski-Poredak.com

Filed under: MEDIJI, SVIJET U RATU · Tags: , , ,