Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » THE GUARDIAN: ‘ŽENE SU DANAS SRETNIJE BEZ DJECE ILI SUPRUŽNIKA’

THE GUARDIAN: ‘ŽENE SU DANAS SRETNIJE BEZ DJECE ILI SUPRUŽNIKA’

brak-srecaDa li je ovaj članak čista suprotnost članku New York Timesa koji izašao samo nekoliko dana nakon što je Timesov članak izazvao masovno previranje izvještavajući upravo suprotno

Čaša vina poslije posla je ključ sreće, kaže Guardianov “stručnjak za sreću”.

“Žene su sretnije bez djece ili supružnika, kaže stručnjak za sreću”:

Možda smo već na to sumanjali, ali sada znanost to podupire: neudate i žene bez djece su najsretnija podgrupa u populaciji.

Vjerojatnije je i da će te žene živjeti dulje od svojih vršnjaka koji su u braku i koji imaju djecu, tvrdi vodeći stručnjak za sreću.

Da, to smo svi sumnjali!

Paul Dolan, profesor bihevioralnih znanosti na sveučilištu London School of Economics, izjavio je kako najnoviji dokazi pokazuju da tradicionalni markeri za mjerenje uspjeha nisu bili u korelaciji sa srećom – posebice govoreći o braku i odgoju djece.

“Oženjeni ljudi su sretniji od drugih podskupina stanovništva, ali samo kad je njihov suprug u sobi kad ih se pita koliko su sretni. Kad supružnik nije prisutan: jebeno je jadno”, rekao je.

To znači da su sretni kada su sa svojim suprugom, ali još uvijek ima nešto na što se mogu žaliti.

“Imamo neke dobre longitudinalne podatke koji prate te iste ljude tijekom vremena, no učinit ću veliku štetu toj znanosti i ako kažem: Ako ste muškarac, vjerojatno biste se trebali vjenčati; ako ste žena, ne trudite se.”

Muškarci imaju koristi od braka jer se “smire” – rekao je. “Imaš manje rizika, zarađuješ više na poslu i živiš malo duže. Žena, s druge strane, mora to trpjeti i umire prije nego se udala. Najzdravija i najsretnija populacijska podgrupa su žene koje se nikada nisu udavale ili imale djecu” – rekao je.

Siguran sam da je to čista slučajnost da je ovaj članak izašao samo nekoliko dana nakon što je New York Times izazvao masovnu pobunu na društvenim mrežama izvještavajući upravo suprotno, naime da podaci pokazuju da su konzervativne religiozne žene “najsretnije od svih žena”.

Sve što trebate znati o Guardianovom “stručnjaku” i njeegovom istraživanju je da je ono totalno sranj*. Dovoljno je da pogledate nevjerojatni porast uporabe antidepresiva među starijom bjelačkom populacijom žena i rastući broj smrtnih slučajeva smrt od očaja zbog droge – alkohola – samoubojstva.

Stope supanja u brak su stalno opadale tijekom prošlog stoljeća, a isto vrijedi i za stope razvoda (koje su nedavno dosegle vrhunac).

“Trideset i jedan posto žena s fakultetskom diplomom izjavilo je da pije više dana u tjednu, u usporedbi sa 21 posto žena sa koledžom i 14 posto žena sa srednjom školom ili manjim obrazovanjem koje piju tijekm dana”, izvijestio je Washington Post.


Novi-Svjetski-Poredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,