Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » NAJNOVIJA ANKETA UTJERALA GLOBALISTIMA STRAH U KOSTI: 4 od 5 najvećih stranaka na izborima za EU bit će nacionalističko populističke

NAJNOVIJA ANKETA UTJERALA GLOBALISTIMA STRAH U KOSTI: 4 od 5 najvećih stranaka na izborima za EU bit će nacionalističko populističke

europski-izboriČetiri od pet najvećih stranaka na izborima za Europski parlament ovog tjedna bit će nacionalističko-populistički euroskeptici prema anketi internetske stranice EuropeElects

Podaci koje je prikupila internetska stranica pokazuju da je stranka Brexit sa čelnikom Nigelom Farageom vjerojatno izazvala veliku uznemirenost i zauzela najviše mjesta od bilo koje stranke na kontinentu sa 28 izabranih zastupnika u Europskom parlamentu, piše Breitbart.

Zapanjujuća prednost stranke Brexit nad drugom strankom Liberali Demokrati značila bi da stranka g. Faragea sada stoji bolje od konzervativaca i Laburističke stranke zajedno.

Na drugom mjestu s 25 projiciranih zastupnika u Europskom parlamentu je stranka Lige koju predvodi talijanski ministar unutarnjih poslova Matteo Salvini, koji je uložio stvarne napore kako bi ujedinio euroskeptične konzervativce i populistički pokret pred izbore.

Salvini je također odbacio suradnju s Njemačkom Kršćansko demokratskom unijom (CDU), koja će vjerojatno doći na treće mjesto, rekavši da je kancelarka Angela Merkel, zajedno s francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom, “uništila” Europu.

Očekuje se kako će konzervativna stranka Prava i pravde, vladajuća stranka u Poljskoj, osvojiti 22 mjesta u Europskom parlamentu i kao dobro poznat snažni saveznik konzervativnog mađarskog premijera Viktora Orbana.

Francuska populistička stranka National Rally Marine Le Pen također želi izazvati veliku uznemirenost na izborima i trenutno gleda na pobjedu nad strankom francuskog predsjednika Emmanuela Macrona.

Lider stranke National Rally i bivša predsjednička kandidatkinja Marine Le Pen proglasila je EU referendum zapravo referendum za novog predsjednika Francuske i rekla je ranije ovog mjeseca da ako Macronov La République En Marche! izgubi izbore, da bi on onda morao podnijeti ostavku na mjesto predsjednika.

„Tako je nastao referendum za ili protiv Emmanuela Macrona, na ovim europskim izborima. Prihvaćam to, ali u takvim uvjetima moramo učiniti kao što je to uradio general De Gaulle: ako izgubi te izbore, morat će otići” – rekla je.

Novi-Svjetski-Poredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , ,