Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI, TEHNOLOGIJA I ZNANOST » IZVRŠNI DIREKTOR KOMPANIJE HUAWEI: Naša kompanija će uskoro stvoriti vlastiti operativni sustav koji će podržavati Android aplikacije

IZVRŠNI DIREKTOR KOMPANIJE HUAWEI: Naša kompanija će uskoro stvoriti vlastiti operativni sustav koji će podržavati Android aplikacije

hua-sustavIzvršni direktor kompanije Huawei Richard Yu je, kako se izvješćuje, izjavio kako će njegova tvrtka razviti vlastiti operativni sustav koji će podržavati Android aplikacije, što potencijalno može smanjiti učinak američkih sankcija na ovu kompaniju

Prema izvješćima kineskih stranica Caijing i Phoenix Network Technology, direktor Yu, koji predvodi Huaweiovu poslovnu grupu za potrošače, izjavio je grupi WeChat da vlastiti operativni sustav tvrtke može biti spreman već ove jeseni ili najkasnije do sljedećeg proljeća.

Yu je rekao da će operativni sustav biti kompatibilan sa svim Android aplikacijama i možda čak i poboljšati njihove performanse.

Yu je rekao da kineski komunikacijski div radi na takvom operativnom sustavu od 2012. godine.

Iako je Huaweiov vlastiti OS možda već u razvoju pet godina, brzo prebacivanje na novi opaerativni sustav je ključno za tehnološku tvrtku, koja je nedavno preuzela vodstvo ispred kompanije Apple da postane drugi najveći proizvođač pametnih telefona na svijetu.

Nakon optužbi da špijuniraju za kinesku vladu, američki predsjednik Donald Trump izdao je nalog kojim se zabranjuje američkim tvrtkama da kompaniji Huawei dobavljaju dijelove ili tehnologiju.

Iako je Huaweiu odobren 90-dnevni dodatni period za nastavak poslovanja s američkim tvrtkama, nakon čega će ova kompanija izgubiti pristup Googleovim aplikacijama i uslugama, te će joj biti uskraćeni Intelovi i Qualcomm čipovi.

Huawei je demantirao optužbe za špijuniranje, a osnivač tvrtke i generalni direktor Ren Zhengfei izjavio je u subotu kako se tvrtka već dugo priprema za to.

Napad na Huawei dolazi usred dvogodišnjeg trgovinskog rata između Washingtona i Pekinga i panike u SAD-u zbog navodnih sigurnosnih opasnosti kineske tehnologije.

Američko ministarstvo domovinske sigurnosti izdalo je u utorak dopis tehnološkoj industriji u kojem upozorava da dronovi proizvedeni u Kini možda prenose podatke svojih korisnika kineskim obavještajnim agencijama. Ono što zapravo Google radi u svim svojim uređajima po cijelom svijetu, ironično.

Novi-Svjetski-Poredak.com

Filed under: MEDIJI, TEHNOLOGIJA I ZNANOST · Tags: , , , , ,