Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI, SVIJET U RATU » ‘Ne želimo biti suučesnici’: Talijanski lučki radnici odbili ukrcati Saudijski brod pun oružja za Jemen (VIDEO)

‘Ne želimo biti suučesnici’: Talijanski lučki radnici odbili ukrcati Saudijski brod pun oružja za Jemen (VIDEO)

genova-jemenTalijanski sindikati odbili su ukrcati teret na brod Saudijske Arabije koji prevozi oružje, u znak prosvjeda protiv krvavog rata protiv Jemena

Radnici pristaništa stupili su u štrajk, odbijajući raditi dok brod ne napusti luku u Genovi.

Dok je brod Saudijske Arabije, Bahri-Yanbu, planirao do kraja dana krenuti prema gradu u grad Jeddah kroz Sueski kanal, čini se da bi isporuka mogla prilično kasniti.

Nakon neuspješnih pokušaja da se brodu potpuno zabrani pristanak u Italiji, dočekali su ga transparenti i prosvjednici kada je stigao u luku u ponedjeljak.

Radnicima su se pridružili borci za ljudska prava koji se protive ukrcaju ovog broda zbog bojazni da će se pošiljka oružja koristiti protiv civilnog stanovništva u Jemenu.

Prosvjednici su imali transparente sa znakovima protivljenja ratu i trgovini oružjem.

“Nećemo biti suučesnici u onome što se događa u Jemenu” – kazali su sindikalni čelnici u izjavi.

Lučki dužnosnici potvrdili su da bi generatori, za koje strahuju prosvjednici, mogli biti upotrijebljeni u vojne svrhe, ali kažu da će se roba nekritična roba ukrcati na brod. Lideri sindikata trebali bi se sastati sa direktorima luke kako bi razgovarali o ovom problemu.

Brod je bio napunjen oružjem u Belgiji, ali je uspješno blokiran od preuzimanja dodatnog oružja u francuskoj luci zbog sličnog prosvjeda.

UN opisuju četverogodišnji rat u Jemenu pod vodstvom Saudijske Arabije kao najgoru humanitarnu katastrofu danas u svijetu, a očekuje se da će broj poginulih do kraja godine iznositi čak 230.000.

Talijanska stranka Pokret s pet zvjezdica, koja je dio vladine vladajuće populističke koalicije, godinama se bori da okonča vladine ugovore o oružju sa Saudijskim kraljevstvom, piše RT.

 

*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik CC” i odaberite “Prijevod titla”*

Novi-Svjetski-Poredak.com

Filed under: MEDIJI, SVIJET U RATU · Tags: , , , , , ,