Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Velike crkve u Velikoj Britaniji ponudile ‘pokriti’ raspelo i Isusa za vrijeme Ramazana

Velike crkve u Velikoj Britaniji ponudile ‘pokriti’ raspelo i Isusa za vrijeme Ramazana

crkva-britanijaBritanska crkva je doživjela verbalni javni napad nakon što je ponudila da “pokrije” križ i sliku o Isusu kako bi se muslimanima omogućila molitva u njezinoj zgradi za vrijeme Ramazana

Kao dio plana, sudionici obližnje džamije bili su pozvani da koriste oltar župne crkve u Darlingtonu kao mjesto molitve, piše britanski Mirror.

Muslimanke su također dobile prostorije susjednih crkvi sv. Mateja i sv. Luke.

O prijedlozima se tvrdi da su razgovarali na sastanku 9. svibnja na kojem je prisustvovala velečasna Lissa Scott.

Također se tvrdi da je članovima rečeno da će Isusova slika, kopija Svjetla svijeta predrafaelitskog umjetnika Williama Holmana Hunta biti pokrivena, prenosi The Sunday Times

Novine su izvijestile da je zapisnik sa sastanka glasio: “Jedan prolaz u crkvi treba očistiti od stolaca za muslimanske muškarce kako bi se molili. Pokrijte kršćanske križeve i fotografije u malim sobama u kojima će se moliti žene.”

Nakon ove odluke reagirala je biskupija Durham koja je poručila crkvama da ne smiju održati islamske molitve u crkvenoj zgradi.

U njoj se navodi da crkveni zakon ne dopušta obožavanje nekršćana u zgradi Engleske crkve.

Biskup kršćanske biskupske crkve Biskup Gavin Ashenden, bivši svećenik kraljice, je bio među prvima koji su kritizirali ove planove.

#Rekao je: “Kada muslimani dolaze u našu crkvu, pozivamo ih da dođu i poštuju Isusa. Kad bismo prihvatili poziv da odemo u džamiju, poštovali bi Muhameda.”

Govoreći o odluci biskupije da se uključi, dodao je: “Oni shvaćaju da je vikar napravio pogrešku, ali drago mi je što se to dogodilo zato što je u javnosti potaknulo neka važna pitanja kroz koja ljudi trebaju raditi.”

“Islam i kršćanstvo nisu abrahamski rođaci u bliskoistočnoj religiji. Oni su zapravo antitetični jedni drugima.”

Razumljivo je kako će se događaj odvijati, ali molitve će se održavati drugdje.

Glasnogovornik biskupije Durham je izjavio također: “Iako je od vitalne važnosti izgraditi dobre međuvjerske odnose, jasno je da čin obožavanja nekršćanske vjere nije dopušten unutar zgrada posvećene Engleske crkve.”


Novi-Svjetski-Poredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,