Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI, SVIJET U RATU » Amerikanci šokirani: Kineski zrakoplov sa ‘humanitarnom pomoći’ uočen kako slijeće u Venezueli

Amerikanci šokirani: Kineski zrakoplov sa ‘humanitarnom pomoći’ uočen kako slijeće u Venezueli

venezuela-kinaKina je u Venezueli poslala još jednu pošiljku humanitarne pomoći, tvrde izvješća, budući da podaci o praćenju leta i snimci sa terena pokazuju da je u pitanju teretni avion

Peking je u travnju u zemlju koju su pogodile američke sankcije poslao tone lijekova.

Zrakoplov Suparna Airlines (nekadašnji Yangtze River Express) navodno je napustio Šangaj u ponedjeljak, te se zaustavio u Madridu prije preleta Atlantika i dolaska na međunarodnu zračnu luku Maiquetía Simon Bolívar u Caracasu.

Zrakoplovna kompanija Suparna Airlines je osnovana je 2003. godine i druga je po veličini teretna zrakoplovna tvrtka u Kini nakon kompanije China Cargo Airlinesa.

Pedro Mario Burelli, bivši direktor tvrtke Petroleos de Venezuela, najprije je objavio vijest o pošiljci na Twitteru, objavivši sliku zaslona putanje leta sa web-stranice FlightRadar24. Prema internetskoj stranici za praćenje leta, zrakplov koji je uzletio u Šangaju, sletio je u Caracasu u 13:09 sati po lokalnom vremenu.

Neke nepotvrđene snimke zrakoplova također su se pojavile na Twitteru u ponedjeljak poslijepodne. Venezuelski novinar Oliver Fernández objavio je na Twitteru kako se zrakoplov iskrcao u zračnoj luci Simón Bolívar u ponedjeljak poslijepodne.

Prošlog mjeseca, Kina je odbacila tvrdnje da je poslala 120 vojnika i vojnu pomoć u Venezuelu zajedno s 65 tona lijekova nakon što se pojavila nepotvrđena fotografija kineske i venecuelanske vojske zajedno sa snimkom humanitarne pomoći koja je dostavljena Caracasu.

Glasnogovornik kineskog ministarstva vanjskih poslova Geng Shuang izjavio je prošlog mjeseca kako se Peking protivi “vanjskom uplitanju” u venecuelansku krizu i odbacio izvješća o sudjelovanju kineske vojske. Shuang se zalće za rješenje ove krize kroz “mirni dijalog”.
 

 

Venecuela koja je pogođena krizom ima oskudicu medicinskih potrepština – a situacija se samo pogoršala zbog nametnutih američkih sankcija koje se samo povećavaju.

Administracija američkog predsjednika Donalda Trumpa priznala je čelnika oporbe Juana Guaidoa kao “privremenog predsjednika” u siječnju i snažno se zalagala za rušenje demokratski izabranog predsjednika Nicolasa Madura, koristeći prijetnje vojnom invazijom i ekonomskim sankcijama za koje su stručnjaci rekli kako su protuzakonite i smrtonosne.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik CC” i odaberite “Prijevod titla”*

 
Novi-Svjetski-Poredak.com

Filed under: MEDIJI, SVIJET U RATU · Tags: , , ,