Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » 11-godišnji ‘Transseksualni dječak’ je sada novi model za Conversove tenisice

11-godišnji ‘Transseksualni dječak’ je sada novi model za Conversove tenisice

desmond-converseJedanaestogodišnji transsksualni performer, koji je snimljen kako pleše po gay barovima u New Yorku i San Franciscu dok muškarci bacaju novac na njega, sada je novi model za kompaniju Converse

Tvrtka Converse za obuću u vlasništvu kompanije Nike.

Converse, donedavno poznat po svojim vrhunskim košarkaškim cipelama, najavio je novo “partnerstvo” sa Desmond Napolesom i pet drugih “pojedinaca povezanih sa LGBTQ+ zajednicom” kako bi plasirali svoju novu “Pride” kolekciju.

Objava je bila popraćena fotografijom 11-godišnjeg Desmonda, koji je autističan i navodi da je homoseksualac, odjeven u šarenu odjeću za žene i teško našminkan. Desmond je na slici sugestivno postavljen ispred pet drugih modela, uključujući i čovjeka obučenog kao žena i dvije žene odjevene u dječake.

Najavljujući vijesti na Twitteru kompanija Converse je poručila:

“Sretni smo što ćemo pokrenuti našu “Pride” kolekciju i partnerstvo sa šest osoba povezanih s LGBTQ+ zajednicom koja pokazuje moć izražavanja vlastitog “JA”.

“It Gets Better” i “Out Metro West” su dobrotvorne LBGT organizacije, a “Fenway Health” je medicinska organizacija u Bostonu specijalizirana za zdravlje ljudi sa istospolnim odnosima i istraživanjem HIV / AIDS-a. Converse je tvrtka iz Bostona, u vlasništvu Nike-a.

Mnoge reakcije na Twitteru bile su usredotočene na iskorištavanje 11-godišnjeg Desmonda, kojeg su neki komentatori povezali s iskorištavanjem radnika u Nike-ovim tvornicama u inozemstvu.

“Čestitamo što ste ovdje dopustili zlostavljanje djece u Americi kako biste zajedno sa tom istom djecom napravili svoje crvene cipele u tvornicama u inozemstvu” – objavio je John Hawkins na Twitteru.

Tamara Pfanstiel je objavila na Twitteru također: “Ono što oni rade tom djetetu je zlostavljanje. Djeca ne bi trebala biti “seksi”. To je odvratno. Sramite se.”

“Seksualizacija djce”? Neki zagovornici LGBT populacije bili su zgroženi time što je Converse pokušavao privući kupce kroz iskorištavanje djece.

“Stvarno je bolno pokušati zagovarati LGBT pozitivnost kad vidite da je AKTUALNA seksualizacija djeteta upala u nju poput tumora. Koji god šef marketinga da je ovo potpisao, trebao bi se stidjeti”, objavio je pojedinac na Twitteru.
 

 
Novi-Svjetski-Poredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,