Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI, ZDRAVLJE I MEDICINA » Amerika je napokon nakon marihuane legalizirala i ‘lude gljive’ (VIDEO)

Amerika je napokon nakon marihuane legalizirala i ‘lude gljive’ (VIDEO)

denver-gljiveGrad Denver u saveznoj američkoj državi Colorado, postao je prvi grad u SAD-u koji je dekriminalizirao ‘magične gljive’

No Agencija za borbu protiv droga (DEA) i dalje klasificira ovu psihodeličnu drogu kao i kategoriju u koju spada LSD i heroin.

Javno glasanje je usvojeno uskom većinom glasova i omogućit će se osobna upotreba i posjedovanje psilocibinskih gljiva od strane osoba starih od 21 godine što će biti “najniži prioritet u provedbi zakona” u gradu Denveru.

Očekuje se da će zakonska promjena stupiti na snagu već sljedeće godine.

Psilocibin je halucinogena kemikalija dobivena iz određenih vrsta svježih i sušenih gljiva. Ona je na federalnoj razini ilegalna u SAD-u od 1968. godine, a DEA ih klasificira kao Skupinu 1. zajedno s heroinom i LSD-om.

Dužnosnici DEA-e u Denveru izjavili su da još uvijek smatraju da psilocibin nema “prihvaćenu medicinsku uporabu i da ima visoku mogućnost zlouporabe”.

Međutim, medicinska istraživnja su pokazala da ove gljive ne stvaraju ovisnost, i da rijetko rezultiraju posjetom bolnici nakon uporabe, te da mogu biti korisne za liječenje osoba oboljelih od tjeskobe, depresije i PTSP-a.

Prošle je godine američka Agencija za hranu i lijekove (FDA) dodijelila psilocibinu oznaku “nova terapija”.

Denver bi sada mogao poslužiti kao primjer za promijenu stavova u društvu te da bi zakonodavci morali donijeti slične zakonske amandmane širom zemlje.

Zagovornici legalizacije su već radili na uvođenju izmjena zakona vezanih za psilocibin u državama Iowa, Oregon i Kaliforniji.

*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik CC” i odaberite “Prijevod titla”*


Novi-Svjetski-Poredak.com

Filed under: MEDIJI, ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , ,