Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI, SVIJET U RATU » AMERIKA BIJESNA! ‘Ujedinjeni kao nikad prije’ – Maduro vodio veliki vojni marš i zahvalio vojsci za odanosti

AMERIKA BIJESNA! ‘Ujedinjeni kao nikad prije’ – Maduro vodio veliki vojni marš i zahvalio vojsci za odanosti

vojni-marsVeseli predsjednik Venezuele Nicolas Maduro zahvalio se oružanim snagama svoje zemlje na tome što su ostali lojalni pred neuspjelom zavjerom državnog udara, održavajući povorku u njihovu čast

Obraćajući se gomili od oko 4000 vojnika Bolivarskih nacionalnih oružanih snaga (FANB) prije povorke, predsjednik je rekao kako je vojska napravila povijest i odbacila ustanak, piše RT.

“Bolivarske nacionalne oružane snage su dale svijetu povijesnu lekciju” – rekao je Maduro vojnicima u Fort Tiuni u četvrtak u Caracasu.

Maduro je sudjelovao u pjevanju s vojnicima, dajući skupu svečanu atmosferu.

“U ovom trenutku u Venezueli postoji oružana snaga koja je dosljedno odana, kohezivna i ujedinjena kao nikad prije, pobijedivši pokušaje isplaniranog državnog udara koji se prodaje za dolare u Washingtonu” – rekao je.

Zapovjednik strateških operacija FANB-a Remigio Ceballos također je razgovarao s vojnicima, ponovivši riječi predsjednika i obećavajući njegovu odanost.

Maduro je prosvjed podrške zaključio popularnim partijanskim sloganom: “Uvijek odani, nikada izdajnici!”

Nakon ranog jutarnjeg obraćanja u Fort Tiuni, predsjednik je vodio vojnu povorku, koju su državni mediji označili kao “marš koji je potvrdio apsolutnu lojalnost oružanih snaga”.

Vojnici su masovno koračali niz ulicama Caracasa i mahali crvenim zastavama vladajuće stranke PSUV, a Maduro je izišao na čelo kolone.

Ranije tog dana Maduro je osudio planere opozicionog državnog udara kao “izdajnike” i optužio ih za pokušaj kupnje vojnih prebjega “kao da smo plaćenici”.

Oporbeni čelnik Juan Guaido kojeg podupire SAD u utorak je pokušao pokrenuti nacionalni ustanak s ciljem smjene Madura s vlasti.

Guaido nije uspio uvjeriti vojnike u dezerterstvo, a državni udar je nestao nakon dana i pol demonstracija.


Novi-Svjetski-Poredak.com

Filed under: MEDIJI, SVIJET U RATU · Tags: , , , , , , ,