Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Katolik izboden od strane migranta u Rimu zbog nošenja križa oko vrata u javnosti

Katolik izboden od strane migranta u Rimu zbog nošenja križa oko vrata u javnosti

imigranti-podzemnaSjevernoafrički migrant je uhićen nakon što je ubo nožem katolika u Rimu zbog toga što je nosio raspelo u javnosti

Incident se dogodio u blizini željezničkog kolodvora Termini u Rimu, gdje su lokalne vijesti tvrdile da je žestoka rasprava o religiji eskalirala u nasilje, a imigrant je navodno probo katolika i pokušavao mu prerezati grkljan nakon što je primijetio da nosi križ oko vrata.

Marokanac je pokušao pobjeći sa scene nakon pokušaja ubojstva, ali je uspio napraviti samo nekoliko koraka prije nego što je uhićen i zadržan. Optužen je za pokušaj ubojstva zbog vjerski motivirane mržnje, piše Breitbart.

“Sve se dogodilo u nekoliko trenutaka”, objasnio je jedan svjedok i dodao: “Gruzijac je izašao iz autobusa i krenuo je prema metrou na trgu Piazza dei Cinquecento na strani Via Giolitti kada mu se pridružio Marokanac i napao ga.”

Giorgia Meloni, šefica konzervativno-populističke stranke Braća Italije (FdI), komentirala je slučaj na društvenim medijima govoreći:

“Ako muslimani razmišljaju o tome da donesu sveti rat u našu kuću, vrijeme je da poduzmemo drastične mjere! Ostaje nam samo blokiranje bilo kakve islamske imigracije dok se te ideje ne razjasne.”

“Namjeravamo braniti naše klasične i kršćanske korijene od procesa islamizacije Europe” – dodala je.

Ovaj napad je posljednji antikršćanski napad koji se u posljednjih nekoliko mjeseci dogodio diljem Europe, a susjedna Francuska ima prosjek od tri napada na crkve dnevno.

Val napada na crkve naveo je rimokatoličkog kardinala Roberta Sarah da osudi taj trend: “Činovi skrnavljenja i vandalizma u crkvama povećali su se drastično.”

“Oni su tužan odraz bolesne civilizacije koja se može odagnati mrežu zla. Biskupi, svećenici i vjernici moraju zadržati svoju snagu i hrabrost” – dodao je.


Novi-Svjetski-Poredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , ,