Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Isus Krist se borio protiv korupcije i globalističke Velike vlade! Bio je razapet od strane ‘duboke države’ Rimskog Carstva

Isus Krist se borio protiv korupcije i globalističke Velike vlade! Bio je razapet od strane ‘duboke države’ Rimskog Carstva

isus-raspeloJedno od temeljnih načela kršćanstva je slijediti primjer Isusa Krista. Prema kršćanskim učenjima, Isus Krist je bio više od učitelja i proroka. On je bio jedan i jedini savršeni Božji sin, rođen u svijetu da svjedoči o Božjoj ljubavi

Isus Krist nije bio žrtvovan samo za grijehe čovječanstva, nego je na kraju uskrsnuo od mrtvih i vratio se u nebo kako bi okončao ropstvo grijeha i pokazao Božju vječnu ljubav. Kroz Krista, kršćani stvaraju odnos sa svojim Stvoriteljem i otkupljuju svoje grijehe kroz Njegov oprost.

Tijekom svog vremena na Zemlji, Isus Krist nije bio ni slab ni pokoran. Isus Krist se snažno borio protiv korupcije i Velike vlade, govoreći protiv zloupotrebe Rimskog Carstva i licemjerja vjerske vladajuće elite.

Danas je Kristovo uskrsnuće nešto u što možemo imati veliku vjeru. Čak i dok je bio mučen, Krist se pobunio na najsnažniji način, oprostivši onima koji su ga udarali, izrugivali mu se i objesili na križ.

Iako možemo patiti kada javno danas govorimo o zlostavljanju i korupciji u našem svijetu, Isusovo uskrsnuće je vječna pobjeda koja čeka one koji ga slijede.

“Blago onima koji su progonjeni zbog pravednosti, jer njihovo je kraljevstvo nebesko.” Matej 5:1-12.

Isus je bio nenasilni radikal koji se zalagao za slobodu i odgovornost pojedinca i osudio mučenje i ponižavanje nevinih. U Ivanu 7:53–8:11 se govori kako su pismoznanci i farizeji pristupili Isusu sa ženom koja je bila uhvaćena u preljubu. Kada su pitali treba li se suočiti sa smrtnom kaznom, Isus je odgovorio: “Tko je među vama bez grijeha neka prvi baci kamen na nju.”

Kad je došla Isusu, on joj je milostivo rekao: “Sad idi i griješi!” Isus je često večerao s grešnicima, prostitutkama i prosjacima i nije tražio moć i utjecaj Rimskog carstva.

Isus nije samo zagovarao one koji su pogrešno optuženi i progonjeni; već se i on usprotivio onima koji su na vlasti i koji su propitivali pohlepu i pokvarenost.

U Mateju 21:12, Isus je otišao u hramske sudove i istjerao sve koji su tamo kupovali i prodavali. Prevrnuo je stolove mjenjača novca i sjedala onih koji su prodavali. On im reče: “Pisano je: Dom će se moj zvati domom molitve. Ali vi se to pretvorili u pljačkašku jazbinu”.

Tijekom svog vremena na Zemlji, Isus je podučavao druge kako se povezati s Bogom, kako se pouzdati u njegovu moć i blagostanje. Ta su učenja ugrozila moć Rimskog Carstva, koje je u to vrijeme kontroliralo mnoge aspekte života ljudi. U Mateju. 12:1-8, 15:1-9, Isus se suprotstavio vođama i branio zakone i tradicije na Sabat.

Na kraju, “duboka država” Rimskog carstva se na kraju okomila na Isusa i poslala svoje “specijalce”, mučila ga i razapela. Kada su rimski vojnici zajedno s njim prolazili pokraj njegovih sljedbenika, Isus je rekao jednom od svojih sljedbenika koji je izvukao svoj mač: “Vratite svoj mač natrag na njegovo mjesto. Jer svi koji uzmu mač stradat će od mača.

“Poput Isusa, mi također možemo imati vjeru u naše vječno otkupljenje. Bez obzira na ishod našeg tijela ovdje na Zemlji, naša poslušnost Božjem savršenom primjeru ljubavi nas u konačnici otkupljuje u zagrobnom životu. Naša svrha je veća od nas samih”.

Današnji “neprijatelji države” slični su političkom disidentu, Isusu Kristu

Danas su “neprijatelji države” ljudi koji govore istinu i prijavljuju zloupotrebe koje dolaze od strane korporacija i vlade.

Nedavno uhićenje Julian Assangea je savršen primjer. Assange je ozloglašen zbog curenja i objave video snimke američke vojske. Snimci su snimljeni iz dva američka helikoptera AH-64 Apache koji su sudjelovali u napadima na nevine nenaoružane civile, uključujući djecu.

Iako je Assange beskrajne ratove SAD-a u inozemstvu razotkrivao kao nepromišljene, neodgovorne, nemoralne i odgovorne za tisuće smrtnih slučajeva civila, Assange je onaj koji je bio prisiljen na skrivanje, uhićenje i progon jer govori istinu.

I današnja “duboka država” i staro Rimsko carstvo imaju široku vojnu prisutnost koja sudjeluje u beskonačnim ratovima i napada one koji osporavaju njihov autoritet.

Oba carstva djeluju u tajnosti s raširenim nadzorom građana i policijskom prisutnošću koja tretira građane kao osumnjičenike, krivce dok se ne dokaže nevinost. Edward Snowden je još jedan hrabri zviždač koji je govorio o domaćim špijunskim planovima američke vlade. I on se skriva dok ga “duboka država” ne uhvati jer je govorio istinu.

Kroz povijest, hrabri pojedinci su crpili snagu iz Isusovog duha da se zauzmu za nevine i izazovu nepravdu svoga doba. U nacističkoj Njemačkoj Dietrich Bonhoeffer se suprotstavio zlostavljanjima. Kada je legaliziran gulag u Sovjetskom Savezu, Aleksandr Solženjicin je ustao i preispitivao ih s velikom voljom. Kada je rasna segregacija postala način života u Americi, Martin Luther King Jr. je ustao i progovorio.

Danas se oni koji govore o nuspojavama cjepiva na djeci cenzuriraju putem interneta. Onima koji ne poštuju zapovijedi o cijepljenju, ne dopušta se slanje zdrave djece u školu.

U New Yorku roditeljima koji ne cijepe svoju djecu prijeti zatvor i novčana kazna. Ne samo da se ignoriraju djeca koja su teško obolila zbog cjepiva, nego se i roditelji marginaliziraju, ismijavaju kao “anti-vakseri” i poistovjećuju kao svjetska prijetnja zdravlju.

U Mateju 16:24 Isus kaže: “Ako tko od vas želi biti moj sljedbenik, morate se odreći vlastitog puta, uzmite svoj križ i slijedite me.”

To je izbor koji moramo napraviti, u bilo kojoj situaciji u kojoj se nalazimo. Da li prijavljujemo zlostavljanja i branimo nevine? Ili nastavljamo sudjelovati u ubijanju, trovanju i šutnji? Tražimo li utjecaj i moć koju nam svijet može donijeti ili tražimo snagu i otkupljenje od Boga?


Novi-Svjetski-Poredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , , , , , , ,