Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI, SVIJET U RATU » SVE SU MASKE PALE! Američki veleposlanik u Rusiji izjavio kako Amerika provodi diplomaciju uz pomoć nosača aviona

SVE SU MASKE PALE! Američki veleposlanik u Rusiji izjavio kako Amerika provodi diplomaciju uz pomoć nosača aviona

nosac-diplomacijaAmerički veleposlanik u Rusiji, Jon Huntsman, kaže da ima malo potrebe za njegovim zanatom (diplomacijom) jer “200.000 tona diplomacije” plove vodama Sredozemlja, podržavajući vojne vježbe kao političko sredstvo

„Svaki od nosača aviona koji djeluju na području Mediterana u ovom trenutku predstavlja 100.000 tona međunarodne diplomacije” rekao je Huntsman u izjavi za američku mornaričku 6. Flotu.

Huntsman je govorio na nosaču aviona klase Nimitz, USS Abrahamu Lincolnu, koji je dio dvostruke transportne skupine koja se također sastoji od USS Johna C. Stennisa, super-nosača aviona na nuklearni pogon klase Nimitz.

Ratni brodovi pokrenuli su svoje zajedničke vježbe u srijedu. To je prvi put od ljeta 2016. da su na Mediteranu istodobno djelovala dva nosača aviona.

Obraćajući se CNN-u, Huntsman je opjevao sve pohvale o američkom pomorskom snagatoru, nazivajući američku ratnu mažineriju praktički na pragu Rusije kao “diplomatsku operaciju za budućnost”.

“Kada imate 200.000 tona diplomacije koja kruži po Mediteranu – to je ono što ja nazivam diplomacijom, to je diplomacija koja se kreće naprijed – ništa drugo ne treba reći.”

Iako je Moskva već dugo kritizirala gomilanje američke vojske u blizini svojih granica kao neprijateljski potez koji dodatno pogoršava lošu vezu između dviju zemalja, Huntsman je tvrdio da su takvi vojni manevri nekako nužan preduvjet za ublažavanje napetosti s Moskvom.

Prema američkom diplomati, napetost je potrebna da bi se postigao mir, tj. izazivanje rata je potrebno da bi se postigao mir. Zvuči li vam to logički?

“Imate sve povjerenje koje vam je potrebno da sjednete i pokušate pronaći rješenja za probleme koji nas sada već godinama dijele” – rekao je.

Svaka američka napadačka skupina sa nosačem aviona obuhvaća nekoliko brodova na čelu i desecima zrakoplova. Na vježbama sudjeluje ukupno 10 brodova, 130 zrakoplova i 9.000 mornara i marinaca.


Novi-Svjetski-Poredak.com

Filed under: MEDIJI, SVIJET U RATU · Tags: , , , , , ,