Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Sjećate li se kada je Julian Assange razotkrio Google kao kompaniju za masovni nadzor? Mislili ste da je lud, ali…

Sjećate li se kada je Julian Assange razotkrio Google kao kompaniju za masovni nadzor? Mislili ste da je lud, ali…

assange-googleMnogo je razloga zašto je elita koja je prisilila zviždača NSA-e (Nacionalne sigurnosne agencije) i osnivača Wikileaksa Juliana Assangea da postane zatvorenik vlastitog doma, a kasnije i izbjeglica azilant koji je morao živjeti sedam godina u Ekvadorskom Veleposlanstvo u Londonu

Možda najveći razlog njegove hrabrosti je razotkrivanje Googleovog izdajničkog dogovora s globalističkom “dubokom državom”.

Godine 2013. Assange je objavio članak o nevjerojatnim milijunima dolara koje je Google prihvatio od NSA-e kao plaćanje za suradnju sa programom “PRISM”, špijunske i nadzorne agencije.

Kao što smo izvijestili u to vrijeme, PRISM-a je golemi infrastrukturni sustav koji je razvila NSA i koji joj je omogućio da u osnovi “presretne gotovo sve pozive” bez naloga ili vjerojatnog uzroka – u izravnom kršenju Ustava Sjedinjenih Država.

Assange je posebno pisao o susretu s Googleovim tadašnjim predsjednikom i izvršnim direktorom Ericom Schmidtom, koji se pojavio na Assangeovim vratima zajedno s još troje ljudi dok je bio u kućnom pritvoru.

Ali to nije bio prijateljski posjet, već ono što je Assange shvatio da Google djeluje u ime američkog State Departmenta, koji je tada bio pod kontrolom neuspješnog predsjedničkog kandidata na izborima 2016. godine – Hillary Clinton.

“Moglo bi se pretpostaviti da je dolazak kod mene u veleposlanstvo bila gesta kojom su on i ostali veliki dječaci u Googleu potajno rekli da su bili na našoj strani: da podržavaju ono za što se mi u WikiLeaksu borimo: pravda, transparentnost vlade i privatnost za pojedince. Ali to bi bila lažna pretpostavka” – napisao je Assange.

“Njihov je program bio mnogo složeniji i, kako smo saznali, bio je nerazdvojan od onoga što predstavlja američki State Department.”

Googleova zasjeda Julianu Assangeu mogla se pratiti do Hillary Clinton i njezinih prijatelja

Schmidt i njegova tročlana četa “duboke državne” naveli su Assangea da vjeruje da su tamo radili “istraživanje” za knjigu koju je Schmidt pisao pod naslovom “The New Digital Age” za koju je u recenziji Assange kasnije napisao da je “manje od entuzijazma” što je objavljeno u New York Timesu. Ali ono što je Assange shvatio bilo je da je njegov sastanak sa Schidtom bio više od knjige i da je sama knjiga bila više od pukog prenošenja informacija čitateljima.

Ispostavilo se da su sve tri osobe koje su bile s Schmidtom tijekom tog posjeta sve došle iz State Departmenta pod upravljanem Hillary Clinton. Tu je bila Lisa Shields, tadašnja djevojka Erica Schmidta koja je bila potpredsjednica za komunikacije u Vijeću za vanjske odnose (CFR); Scott Malcolmson, bivši viši savjetnik State Departmenta; i Jared Cohen, osobnog savjetnika Condoleezze Rice i Hillary Clinton.

“Taj Googleov posjet dok sam bio u kućnom pritvoru bio je, kako se ispostavilo, neslužbeni posjet State Departmenta” – kaže Assange u svom članku o onome što se dogodilo tog hladnog dana, sve pod vodstvom tadašnje šefice State Departmenta, Hillary Clinton.

Ono što je Assange naučio je da su Google i “duboka država” postali jedno te isto. Vrata koja postoje između najpoznatije svjetske tražilice i najkorumpiranije elite koja “vuče konce” na planeti, drugim riječima, su i vjerojatno još uvijek jesu koristi bila od velike koristi – a milijuni Amerikanaca još uvijek misle da je to teorija zavjere.

“Jared Cohen bio je koautor knjige Erica Schmidta, a njegova uloga kao mosta između Googlea i State Departmenta govori o tome kako američka sekuritokracija funkcionira” – otkrio je Assange, navodeći mnoge načine na koje je Google uvukao svoje pipke u federalnu “duboku državu”, i obrnuto.

“Cohen je zapravo Googleov direktor promjene režima. On je State Department koji kanalizira Silicijsku dolinu.”

Važno je imati na umu da su izvori Wikileaksa dodatno razotkrili Cohena koji je prethodno radio u inozemstvu kako bi utjecao na vanjsku politiku u ime “duboke države”.

On nije samo pokušao uvjeriti četiri velike afganistanske tvrtke za mobilnu telefoniju da premjeste svoje antene u američke vojne baze, nego je također pomogao u razvoju anti-Hezbollah Shia istraživačkog centra u Libanonu.


Novi-Svjetski-Poredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,