Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » ‘Lovci na vještice, spaljivanja knjiga i inkvizicija su se vratili’: Kim Dotcom objavio da je Assange postao ‘najveći heroj svih vremena’

‘Lovci na vještice, spaljivanja knjiga i inkvizicija su se vratili’: Kim Dotcom objavio da je Assange postao ‘najveći heroj svih vremena’

asange-uhicenjeOdmetnuti internetski poduzetnik Kim Dotcom osudio je uhićenje Juliana Assangea kao suvremenu “inkviziciju” i rekao da će ga progon i uhićenje osnivača WikiLeaksa učiniti “vječnim herojem”

“Lovci na vještice, spaljivanja knjiga i inkvizicija su se vratili”, objavio je Dotcom u četvrtak, nekoliko sati nakon što je britanska policija izvukla Julian Assangea iz Ekvadorske ambasade u Londonu.

“Progon i uhićenje Juliana Assangea zbog objavljivanja istine vraćaju nas u najmračnija vremena u ljudskoj povijesti” – nastavlja internetska ikona.

“Ovaj pokušaj da nas globalisti i elita odmaknu od istine pretvorit će Juliana Assangea u junaka za sva vremena.”

Prema Assangeovoj odvjetnici Jennifer Robinson njegovo uhićenje izvršeno je u svezi sa zahtjevom za izručenje iz Sjedinjenih Država.

Assange je tražen zbog optužbe za zavjeru, zajedno sa zviždačem američke vojske Chelsea Manningom, objasnila je Robinson.

Istina koju je objavio WikiLeaks posebno je bila neugodna za Washington. U 2010. godini, WikiLeaks je objavio klasične snimke američke vojske razotkrio Manning, a koje su prikazivale američki vojni helikopter Apache kako ubija 12 osoba, uključujući dva Reutersova novinara.

Dotcomove vlastite aktivnosti dovele su i njega u položaj progona od strane američke vlade. Kao osnivač sada nepostojeće usluge hostinga Megaupload, poduzetnik rođen u Njemačkoj još je uvijek u ekstradicijskoj borbi sa Washingtonom.

On se trenutno nalazi na Novom Zelandu i tvrdi da američke vlasti provode osvetu protiv njega u ime politički utjecajnih filmskih studija u Hollywoodu.

Dotcom je aktivist za privatnost i istaknuti kritičar vladinog nadzora. Optužio je bivšeg predsjednika Baracka Obamu da je u dosluhu s američkim obavještajnim agencijama i tehnološkim tvrtkama dramatično proširio digitalno špijuniranje građana.
 


 
Novi-Svjetski-Poredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,