Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » DRUŠTVENA MREŽA POČELA SVE ZABRANJIVATI: Instagram će od sada označavati retoriku anti-pobačaja ‘Za život’ kao ‘govor mržnje’

DRUŠTVENA MREŽA POČELA SVE ZABRANJIVATI: Instagram će od sada označavati retoriku anti-pobačaja ‘Za život’ kao ‘govor mržnje’

instagram-prolifeOni koji kontroliraju i upravljaju Instagramom koji je u vlasništvu Facebooka su proveli još jednu cenzuru, jer je još jedna konzervativno nagnuta stranica bila cenzurirana zbog navodnog kršenja smjernica Instagramovog govora mržnje

Adam Ford, kršćanski umjetnik, crtač stripova i osnivač popularne internetske stranice The Babylon Bee, nedavno je objavio na Instagramu kako je strip koji je prikazivao usporedbe s moralnim sramotama ropstva pobačaja “izbrisan” jer nije zadovoljio Instagramove “Smjernice zajednice o govoru mržnje”.

U dotičnom stripu prikazane su dvije žene iz prošlosti koje diskutiraju o ropstvu – i brane pravo na posjedovanje robova, a druga tvrdi da ono krši temeljna ljudska prava.

Isti strip je kasnije opisao dvije moderne žene koje raspravljaju o pobačaju koristeći sličan jezik – cilj je bio istaknuti logičnu akrobaciju koju podržavaju pobornici pobačaja kako bi obranili svoju dehumanizaciju nerođenog.

U stripovima nije bilo ništa što bi prikazalo mržnju, niti je poticalo bilo kakvu vrstu nasilja, vandalizma ili krađe. Pa ipak, Instagram ga je označio kao da prikazuje sve te stvari, što jamči njegovo uklanjanje s platforme društvenih medija.

“Ovo je treći put da me Facebook bez ikakvog opravdanja utišao” – rekao je Ford u nedavnoj izjavi za PJ Media.

“Prvi je bio zbog komične obrane tradicionalnog braka, a druga je bila kad sam vodio stranicu The Babylon Bee i pokušali su je označiti kao “lažnu vijest”. To se dogodilo. I čini se da se to događa samo konzervativcima.”

“Ne mislim da je vrijeme ovog zabrane slučajno” – kaže Ford.

“Nakon masovnog gušenja slobode govora koje smo vidjeli protiv radikalnih kampanja za pobačaj od strane Demokratske stranke u gradovima kao što su New York i Virginia, i pokušaj cenzuriranja filma “Unplanned” (Twitter račun obustavljen, a oglasi na crnoj listi), čini se da ovdje postoji plan.”

Drugim riječima, sve je više Amerikanaca otvorilo oči za sklonosti za pobačaje u kampanji koju vodi Demokratska stranke.

Novi-Svjetski-Poredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , , , ,