Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Pronađen TAJNI njemački dokument koji otkriva kako preuzeti demokratsku zemlju

Pronađen TAJNI njemački dokument koji otkriva kako preuzeti demokratsku zemlju

hitler-dokumentTajni nacistički pamflet, nedavno otkriven u arhivi Nacionalne biblioteke Izraela, baca svjetlo na pravila koja je uspostavio Treći rajh kako bi nametnuo vladavinu okupiranoj Norveškoj tijekom Drugog svjetskog rata

Urednik Nacionalne biblioteke Izraela Shai Ben Ari analizirao je sadržaj tajnog nacističkog pamfleta koji je zapljenjen tijekom velike racije 1941. godine.

Radi se o uputstvima koja su napisali viši oficiri Wehrmachta za vojnike koji su okupirali Norvešku.

„Naredbe su zapravo kratak i praktičan priručnik o tome kako da se pokori demokratska zemlja i njeno stanovništvo“ – piše Shai Ben Ari.

General Nikolaus von Falkenhorst, komandant njemačkih snaga u Norveškoj, navodi da je potrebna represija nad lokalnim stanovništvom u slučaju „prijetnje vojnicima ili vojnoj imovini“.

„Vojna sila mora biti mobilizirana u svoj svojoj ozbiljnosti. Kada se poduzmu mjere, one moraju biti nemilosrdne“ – navodi on u dokumentu.

U nastavku naredbe navode se primjeri mogućih „zločina“ lokalnog stanovništva i moguće reakcije njemačkih vojnika.

Konkretno, ako je vojnik uvrijeđen ili pretučen „zato što je Nijemac“, krivac bi trebalo biti uhvaćen i kažnjen.

Ista mjera se primjenjivala i na „klevete i na omalovažavajuće izjave o Njemačkoj, posebno o Adolfu Hitleru“.

Ben Ari dodaje da se jedna od najzanimljivijih odredbi odnosi na tretman lokalnog norveškog tiska, koji treba objavljivati samo informacije čiji je cilj jačanje ili barem neometanje politike njemačkog Rajha.

Nemačka okupacija Norveške tijekom Drugog svjetskog rata počela je nakon invazije na skandinavske zemlje 9. travnja 1940. godine, a završila se 8. svibnja 1945. godine kapitulacijom Trećeg rajha.
 


 
Novi-Svjetski-Poredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,