Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » KLIMA, MEDIJI » MEDIJI ŠUTE! Kako će alarmisti globalnog zagrijavanja objasniti ovo? Veliki grenlandski ledenjak se ne smanjuje već RASTE

MEDIJI ŠUTE! Kako će alarmisti globalnog zagrijavanja objasniti ovo? Veliki grenlandski ledenjak se ne smanjuje već RASTE

grenland-ledenjakVjernici religije “globalnog zatopljenja” su u šoku

Svi svakodnevno gledamo naslove u medijima poput ovoga … “Globalno zagrijavanje – polarni medvjedi nasukani na ledu koji se topi”. Ili, možda ste uhvatili ovakav naslov … “Globalno zagrijavanje će rastopiti masivne himalajske ledenjake i poremetiti proizvodnju hrane.”

To je zato što se svi ledenjaci tope, razina mora raste, otoci nestaju i svi ćemo umrijeti, zar ne?

Pa, ne, ne baš tako brzo. Nedavna studija istraživača iz NASA-e, objavljena u časopisu Nature Geoscience, napravila je šokantno otkriće – dobro, šokantno za vjernike globalnog zagrijavanja – u svakom slučaju – da je navodno otapanje ledenjaka zapravo rast ledenjaka.

Glečer koji se smanjio … je onda porastao

Još u 2012. anksiozni znanstvenici objavili su da se golemi glečer na Grenlandu povukao za oko 2,5 kilometara i da se svake godine stanjuje brzinom od 40 metara. Jakobshavn je poznat kao izvor ledenog brijega zbog kojega je potonuo Titanic, ali je također postao poznat u posljednjih nekoliko godina kao dokaz da je globalno zagrijavanje doista “istinito”.

Sada, iako je NASA-ina studija otkrila da ledenjak zapravo ponovno raste istom brzinom kao što se ranije smanjivo, znanstvenici inzistiraju da to nekako ne znači ništa kako bi se opovrgla teorija globalnog zatopljenja.

Dok priznaju da je ovo otkriće “iznenađenje”, znanstvenik za klimu Jason Box tvrdi: “Dobra vijest je da je to podsjetnik da se globalno zatopljene ne mora nužno odigrati tako brzo. Ali i dalje se nastavlja”.

Čekaj, čekaj, što?

Dakle, kad se glečer topio, to je bio dokaz da je globalno zagrijavanje znanstvena činjenica, ali kada se prestao topiti i zapravo počeo ponovno rasti, to je dokazalo … isto?

Znanstvenici uključeni u studiju imaju pametno objašnjenje, kako je izvijestila NBC News:

“Prirodno cikličko hlađenje sjevernih atlantskih voda vjerojatno je uzrokovalo preokret topljenja ledenjaka, kazala je autorica istraživanja Ala Khazendar, NASA-in glaciolog sa projekta Oceans Melting Greenlandu (OMG). Khazendar i kolege kažu da se to podudara s padom Sjevernoatlantskog osciliranja – prirodnim i privremenim hlađenjem i zagrijavanjem dijelova oceana koji je poput udaljenog rođaka El Nina u Tihom oceanu.”

Nije li zapanjujuće kako mogu nastaviti inzistirati na dokazima suprotnim od onoga da je teorija globalnog zatopljenja utvrđena činjenica?

Nisu to prva predviđanja koja su propala

Ovo nipošto nije prvi put da se predviđanja znanstvenika o topljenju ledenjaka i propasti planeta ne ostvaruju.

Godine 2007. BBC se savjetovao s znanstvenicima poput profesora Wieslawa Maslowskog sa Poslijediplomske mornaričke škole u Montereyu u Kaliforniji i profesorom Peter Wadhamsom sa Sveučilišta Cambridge u Velikoj Britaniji, prije nego što je objavio članak pod naslovom… “Arktička ljeta bez leda do 2013. godine”:

“Znanstvenici su u SAD-u predstavili jednu od najdramatičnijih prognoza za nestanak arktičkog ledenog pokrova.

Njihove najnovije studije modeliranja ukazuju da bi sjeverna polarna kapa mogla ostati bez leda u ljetnim mjesecima u roku od samo 5-6 godina.”

Jesu li se njihova predviđanja ostvarila? Jedva.

The Daily Mail je izvijestio 2013. godine da je arktičko ljeto hladnije od normalnog povećalo ledeni pokrov za 533.000 četvornih kilometara na oceanima nego prethodne godine – nevjerojatnih 29 posto.

I što su tada rekli znanstvenici?

“Neki ugledni znanstvenici sada vjeruju da se svijet kreće u razdoblju hlađenja koje neće završiti do sredine ovog stoljeća – proces kojeg će razotkriti računalne prognoze o predstojećem katastrofalnom zatopljenju kao opasno obmanjujuće. (Naglasak dodan)”

Dakle, ledenjaci se tope i onda rastu; temperature se povećavaju, a zatim padaju. Ukratko, vrijeme i sve što je povezano s klimom je nepredvidivo i stalno se mijenja, a takozvana “znanost o klimi” u najboljem slučaju tapka u mraku.


Novi-Svjetski-Poredak.com

Filed under: KLIMA, MEDIJI · Tags: , , , , , , , , , , , ,