Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI, TEHNOLOGIJA I ZNANOST » Bruxelles obustavio instaliranje 5G mreže diljem zemlje zbog zabrinutosti za zdravlje građana! ‘Ne želimo biti zamorci’

Bruxelles obustavio instaliranje 5G mreže diljem zemlje zbog zabrinutosti za zdravlje građana! ‘Ne želimo biti zamorci’

bruxelles-5gBruxelles je suspendirao uvođenje 5G tehnologije diljem zemlje zbog “zdravstvenih problema” oko potencijalno opasne razine zračenja koju emitiraju antene

„Ne možemo uvesti takvu tehnologiju, ako se ne poštuju standardi zračenja koji moraju zaštititi građane!” – rekla je ministrica okoliša Celine Fremault (CDH).

“Ljudi iz Bruxellesa nisu zamorci čije zdravlje mogu prodati s profitom. Ne možemo ništa ostaviti sumnji” – dodala je ministrica.

Pilot projekt nije izvediv sa sadašnjim standardima zračenja, a Fremault je rekla da ne namjerava napraviti iznimku, piše Brusseltimes.

Regija Bruxellesa ima posebno stroge standarde zračenja za telekomunikacijske aplikacije.

Standard od 6 volti po metru već je doveo do problema i kod brzog mobilnog interneta kroz 4G mrežu u glavnom gradu Belgije.

Prošlog tjedna, vlade u Belgiji ponovno nisu uspjele postići sporazum o licenci 5G mreže i njezinom uvođenju u ovu zemlju.

Dokumenti sa ovim slučajem su ostali zaglavljeni u distribuciji. Sljedeća vlada koja dođe na vlast će se pozabaviti tim prijedlogom, izjavio je prošlog tjedna ministar telekomunikacija Philippe De Backer.

Nadajmo se za njihovo dobro da će sljedeća vlada presuditi protiv uvođenja 5G mreže, isto tako. Uostalom, više od 200 znanstvenika i liječnika potpisalo je peticiju kojom se traži moratorij na instalaciju tehnologije 5G mreža zbog bioloških i ekoloških rizika, a industrija telekomunikacija ne može čak ni dokazati da je to sigurno.

5G mreža je već instalirana negdje drugdje i došlo je do posljedica po zdravlje.

Prošle je godine u Engleskoj dobijen sudski spor. Tek nakon što je 5G mreža instalirana u ulične svjetiljke, stanovnici su se razboljeli, a neke su žene rađale mrtvorođene bebe. Također prošle godine, 5G mreža je instalirana u New Yorku, a stanovnici su izvijestili da su se razboljeli, kao i njihovi kućni ljubimci. Neki su čak prodavali svoje domove i selili se na druga mjesta.

Ne radi se samo o 5G mreži. Telekomunikacijske tvrtke već dugi niz godina upozoravaju dioničare da se s vremenom mogu držati odgovornim za obmanjujuće postupke i štete zbog njihovih uređaja i infrastrukture.

Još uvijek ne postoji “sigurna” razina izloženosti bilo kojem izvoru zračenja mobitela ili bežičnog zračenja koji je znanstveno utvrđena za djecu ili trudnice.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik CC” i odaberite “Prijevod titla”*

 

 
Novi-Svjetski-Poredak.com

Filed under: MEDIJI, TEHNOLOGIJA I ZNANOST · Tags: , , , , , , , ,