Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » KLIMA, MEDIJI » Kako mainstream mediji LAŽU o klimatskoj znanosti da bi potaknuli strah koji je vezan za AGENDU globalnog zatopljenja

Kako mainstream mediji LAŽU o klimatskoj znanosti da bi potaknuli strah koji je vezan za AGENDU globalnog zatopljenja

zemlja-klimaNije li nevjerojatno kako se “znanost” nekako stalno mijenja ovisno o tome tko predstavlja rezultate? Nigdje to nije očiglednije nego u propagandi globalnog zatopljenja koja se neprestano prikazuje u mainstream medijima kao znanstvena činjenica

Dok mediji neprestano prikazuju čvrste znanstvene “dokaze” globalnog zatopljenja, mnogi nezavisni znanstvenici tvrde da činjenice ne potvrđuju ovu teoriju.

I, bez obzira na to što se događa – bilo da je to uragan, ciklon, ekstremna hladnoća ili pretjerana vrućina – čini se da će mediji izokrenuti činjenice kako bi potvrdili njihovu propagandu globalnog zagrijavanja.

Zagovornici globalnog zatopljenja također suptilno mijenjaju jezik svoje propagande kako se pojavljuju nove činjenice koje opovrgavaju njihovu teoriju.

Primjerice, više se ne čuje izraz “globalno zagrijavanje”; u posljednje vrijeme se gotovo uvijek naziva “klimatskim promjenama” – možda zato što umjesto da planet “izgori” kao što su to predviđali ljudi poput Al Gorea, zapravo gledamo sve više hladno vrijeme koje je nadmašilo rekorde.

Na kraju, ovi znanstvenici tvrde da ekstremna hladnoća zapravo dokazuje da je naš svijet sve topliji.

Možda je to razlog zašto je Associated Press (AP) nedavno objavio članak ispunjen poluistinama i neznanstvenim tvrdnjama pod naslovom: “Mjerenja o toplim razdobljima se pojavljuju dvostruko češće nego ona hladna”, tvrdi AP. Članak pokušava dokazati globalno zagrijavanje na temelju podataka iz perioda posljednjih 20 godina – iako planeta ima 4,5 milijardi godina povijesti vremenskih prilika koje treba gledati holistički prije nego se donesu znanstvene odluke.

“Znanstvena” kanalizacija

AP započinje svoj članak navodeći sljedeće:

“AP je pregledao 424 meteorološke postaje u 48 država koje su imale dosljednu temperaturnu evidenciju od 1920. godine i bilježile su koliko puta su se dnevne visoke temperature zabilježene i koliko je dnevnih niskih temperatura bilo. U stabilnoj klimi, brojevi bi trebali biti otprilike jednaki.

Od 1999. godine, omjer je bio dva topla zapisa za svaki hladni. U 16 od posljednjih 20 godina, bilo je više dnevnih bilješki visoke temperature od niskih.”

AP je objavio analizu podataka s nekoliko znanstvenika koji se bave klimom i statistikama, koji su svi rekli da je zaključak točan, u skladu s znanstvenom recenziranom literaturom, te pokazuje jasan znak klimatskih promjena koje uzrokuje čovjek.

Članak iz AP-a također dodatno naglašava:

“U stabilnoj klimi, brojevi novih mjerenja o toplim i hladnim temperaturama trebali bi biti otprilike jednaki.

Kaže tko? Pogled na Zemljinu povijest brzo otkriva da naše vrijeme nije – i nikada nije bilo – stabilno. Na primjer, planet je doživio barem pet ledenih doba, iza kojih se nisu odmah pojavila odgovarajuća razdobljima ekstremne vrućine.”

Kao što kaže Nolte, ne živimo u trgovačkom centru pod klimom. Naše vrijeme je nestabilno; to je upravo tako. Članci kao što je ovaj od strane AP-a dovode u zabludu i iskreno pretpostavljaju da čitatelji nisu dovoljno inteligentni da zagrebu ispod površine onoga što je napisano.

Novi-Svjetski-Poredak.com

Filed under: KLIMA, MEDIJI · Tags: , , , , , , , ,