Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Kršćani koji žive u muslimanskim zemljama imaju ’143 puta veću vjerojatnost’ da će biti ubijeni od strane muslimana nego obratno

Kršćani koji žive u muslimanskim zemljama imaju ’143 puta veću vjerojatnost’ da će biti ubijeni od strane muslimana nego obratno

krscani-pakistanTeroristički napadi na muslimane u zapadnom svijetu, poput onog koji se dogodio u Christchurchu na Novom Zelandu, izuzetno su rijetki

Pokolj koji se dogodio u petak u dvije džamije na Novom Zelandu, gdje se broj poginulih trenutno popeo na 50, prvi je veliki događaj ove vrste od pucnjave u džamiji u Quebecu prije više od dvije godine – u kojoj je ubijeno šest osoba, navodi konzervativna pisac Srđa Trifković u blogu Chronicles Magazine.

Usprkos tome, ovaj strašni incident će dominirati mainstream medijima beskrajno više od bilo kojeg sličnog pokolja u koje su uključeni kršćani, osobito bombaški napad 2017. godine na crkve Palm Sunday u Aleksandriji, u kojem je poginulo 45 ljudi, a zapadni mediji i političari sve to prešutili.

Ako stavimo ubojstva na Novom Zelandu u širju perspektivu, ta perspektiva bi trebala uključivati​činjenicu da danas oko 30 milijuna muslimana boravi u zapadnom svijetu, a vjerojatnost da će itko od njih postati žrtva terorističkog napada u jednoj godini, otprilike je jedan naprema deset milijuna.

U napadima muslimana na nemuslimane, za manje od četiri godine, u samo jednoj zemlji, Francuskoj (66 milijuna stanovnika), ubijeno je 261 osoba, a više ih je ozlijeđeno.

Sa 66 mrtvih godišnje u prosjeku, Francuzi imaju točno deset puta veću vjerojatnost da će ih ubiti musliman nego da će muslimana ubiti nemuslimanski terorist bilo gdje u zapadnom svijetu.

Rezultat je neusporedivo gori ako pogledamo situaciju kršćana u muslimanskom svijetu. To je najočuvaniji primjer kršenja ljudskih prava u današnjem svijetu: prema neprofitnoj organizaciji “Open Doors”, najmanje 4305 kršćana poznatih imena ubili su muslimani zbog njihove vjere 2018. godine.

Organizacija “Aid to the Church in Need”, u svom najnovijem „Izvješću o vjerskoj slobodi“, upozorava da je 300 milijuna kršćana, većinom u većinski muslimanskim zemljama, podvrgnuto nasilju, što čini kršćanstvo „najproganjanijom religijom u svijetu“.

Zbog toga izgledi da kršćanina u većinski muslimanskoj zemlji ubije musliman – jednostavno zbog toga što je takav – je otprilike 1 na 70.000 ljudi.

Što znači da kršćanin koji živi u većinski muslimanskoj zemlji ima 143 puta veću vjerojatnost da će biti ubijen od strane muslimana zato što je ono što je, nego da će musliman biti ubijen od strane nemuslimana u zapadnoj zemlji zbog toga što je on to što je.


Novi-Svjetski-Poredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , ,