Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » KLIMA, MEDIJI » SUOSNIVAČ GREENPEACE-A RASTURIO MEDIJE: ‘Globalno zatopljenje je najveća prijevara u povijesti! CO2 je hrana za život na Zemlji, a ne zagađenje’

SUOSNIVAČ GREENPEACE-A RASTURIO MEDIJE: ‘Globalno zatopljenje je najveća prijevara u povijesti! CO2 je hrana za život na Zemlji, a ne zagađenje’

patric-greenpeaceSuosnivač pokreta Greenpeace Patrick Moore je izrekao oštre riječi za moderni ekološki pokret, nazivajući globalno zagrijavanje “najvećom prijevarom u povijesti” i osuđujući uporabu retorike “straha i krivnje”

“Klimatska katastrofa je strogo kampanja straha – straha i krivnja” – rekao je Moore Breitbartovoj voditeljici Rebecci Mansour.

“Bojite se da ćete ubiti svoju djecu jer ih vozite u svom SUV-u i ispuštate ugljični dioksid u atmosferu i osjećate krivnju zbog toga. Nema jače motivacije straha i krivnje od te dvije stvari.”

Ova grozota koja se danas događa vezana za klimatska pitanja najveća je prijetnja prosvjetiteljstvu koje se dogodilo od Galileja.

“Ništa se ne približava”, inzistirao je Moore, uspoređujući suvremeni ekološki pokret s “otrovnom mješavinom ideologije, politike i religije.”

“CO2 je hrana za život! To nije zagađenje” – izjavio je potencijalni “heretik”, tvrdeći da je uporaba fosilnih goriva zapravo “spasila život na zemlji od prerane smrti”, jer je CO2 od posljednjeg ledenog doba bio u opadanju, s jedva dovoljnim količinama da se održi život na Zemlji dok se čovječanstvo nije uključilo u njegovo stvaranje tijekom industrijske revolucije.

Moore, koji je osnovao pionirsku skupinu aktivista za zaštitu okoliša Greenpeace prije gotovo 50 godina u znak prosvjeda protiv nuklearnog rata, naišao je na potpore konzervativaca i demokrata, nakon što je ranije ovog tjedna objavio oštru kritiku američkoj političarki Alexandria Ocasio-Cortez, čija je “Green New Deal” postao nositelj ekološkog pokreta 21. stoljeća.

U tom smislu Moore je nastavio kritizirati pokret protiv klimatskih promjena zbog “kooptiranja i korumpcije” političara i omogućavanja da se okoliš tretira kao politički nogomet bez razumijevanja značenja retorike.

Demokrati su “također mogli potpisati klimatski pakt koji vodi prema samoubojstvu”, rekao je Moore. “Ne samo za njihovu političku budućnost, već i za budućnost američke ekonomije, kako bi se svi ti ljudi prihvatili Green New Deal, koji je potpun i besmislen dokument.”

No, Moore je zadržao najgore riječi za pokret Sunrise kojeg podupire političarka Ocasio-Cortez.

“Oni ispiru mozak toj djeci misleći da se svijet približava kraju za 10 godina. Iza takvog planskog trovanja dječjeg mozga stoje milijarderi. Želim znati tko su oni. Mislim da ih moramo uloviti.”


Novi-Svjetski-Poredak.com

Filed under: KLIMA, MEDIJI · Tags: , , , , , , , ,