Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » HRVATSKA JE DALEKO ISPRED: Švedska vlada će u sklopu ‘art projekta’ platiti jednoj osobi 2320 dolara mjesečno da ne radi ništa do kraja života

HRVATSKA JE DALEKO ISPRED: Švedska vlada će u sklopu ‘art projekta’ platiti jednoj osobi 2320 dolara mjesečno da ne radi ništa do kraja života

svedska-projektUmjetnička instalacija u Švedskoj platit će jednom zaposleniku mjesečnu plaću do kraja života kako bi činili što god žele, ili ništa ne radili

Projekt je već prozvan “glupošću” i “rasipanjem novca poreznih obveznika”.

“Pozicija ne sadrži nikakve dužnosti ili odgovornosti, osim što bi osoba trebala raditi na trgu Korsvagen gradu Goteborgu” – navodi se u oglasu za posao. “Što god radnik odabere, to je njegov posao.”

Zaposlenik će početi s radom 2026. godine (prijave će se početi tek 2025. godine) i primati će plaću od 2312 dolara mjesečno (27,744 dolara godišnje), uz godišnje povećanje plaće od 3.2 posto, godišnji odmor i otpremninu kada bude išao u mirovinu.

Svatko na svijetu može se prijaviti za ovaj posao, a zaposlenik može raditi što god želi u radno vrijeme, ukoliko nije na nekome drugome plaćenom poslu. Oni također mogu otići u mirovinu ili se povući kad god žele, nakon ćega će ih zamijeniti drugi “radnik”.

Simon Goldin i Jakob Senneby predložili su ovu “umjetničku ideju” u kojoj je osoba zaposlena kako bi “radila” na neodređeno vrijeme, radeći što god želi i u tom procesu, bi postala umjetničko djelo.

“Suočeni sa današnjom masovnom automatizacijom i umjetnom inteligencijom, tijekom koje su nam globalisti obećali da ćemo svi postati produktivno suvišni” – rekao je njihov umjetnički prijedlog. “Svi ćemo biti zaposleni na Korsvagenu”.

Sredstva za godišnju plaću dovoljna su da traju 120 godina, unatoč imenu umjetničkog djela “Vječno zapošljavanje”. Goldin i Senneby stvorili su fondaciju kako bi izbjegli plaćanje poreza na novčanu nagradu, čime se maksimizira potencijalna duljina instalacije.

Umjetnički projekt dobio je kritike među političkim klasama, koji su optužili Goldina i Sennebyja da “koriste financijski realizam kako bi se narugali transcendentalnim postignućima državnog blagostanja” ili “trošili novac poreznih obveznika”, dok su drugi jednostavno opisali cijeli pokušaj kao “glupost”, prenosi CTPost.


Novi-Svjetski-Poredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,