Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Velika Britanija otvara prvi transrodni zatvor na svijetu da bi smanjila epidemiju silovanja

Velika Britanija otvara prvi transrodni zatvor na svijetu da bi smanjila epidemiju silovanja

transrodni-zatvorBritanija će za tjedan otvoriti prvi transrodni zatvor u nastojanju da obuzda epidemiju silovanja u ženskim zatvorima od strane muških zatvorenika koji se “identificiraju” kao žene

Troje počinitelja koji su rođeni kao muškarci, ali su zakonski promijenili spol, su bili prvi zatvorenici smješteni u novoj jedinici koja je smještena u krilu zatvora Downview.

U početku će se držati odvojeno u novom krilu, bez pristupa drugim zatvorenicima u zatvoru, kaže Ministarstvo pravosuđa koje također navodi da je revizija o upravljanju transrodnim zatvorenicima još uvijek u tijeku, te da “nisu donesene konačne odluke” u pogledu šire politike po tom pitanju, piše Bretibart.com.

Zatvorenici zatvora Downview koje čini 320 žena, osjetili su “značajnu zabrinutost” zbog planova za uvođenje zatvorenika muškog spola u ustanovu. Osuđeni muški počiniteljima seksualnih zločina čine gotovo 50 posto populacije transrodnih zatvorenika u Engleskoj i Walesu.

Taj potez uslijedio je nakon što je transrodni biološki muškarac Karen White, koji je bio zatvoren zbog mnogobrojnih silovanja, seksualno zlostavljao više zatvorenica u nekoliko tjedana nakon dolaska u ženski zatvor.

Uspjeh nove jedinice mjerio bi razinu na kojoj su zatvorenice u zatvoru zaštićene, izjavio je šef Udruge guvernera zatvora Andrea Albutt, koji je rekao da je prioritet broj jedan u zatvoru Downview da osiguraju mjere zaštite kako bi se osiguralo da se “slučaj Karen White “više ne ponavlja.”

Karen White nije jedini slučaj u kojem je muški, transrodni, osuđeni seksualni prijestupnik u Velikoj Britaniji optužen za seksualno zlostavljanje zatvorenica nakon prebacivanja u ženski zatvor, dok su liječnici i guverneri upozorili na „mnoštvo zatvorskih informacija koje sugeriraju da “pokretačka sila” za muške počinitelje koji se identificiraju kroz suprotni spol, je “da se naknadno seksualno napastvovanje učini mnogo lakšim”.

Veliki dio gnjeva aktivista bio je usredotočen na navođenje odluke koja šalje “šokantnu” i “netrpeljivu” poruku da postoje razlike između transrodnih osoba koje se prepoznaju kao žene i biološke žene, a jedan korisnik na društevnim mrežema se žalio da je taj potez stvorio zatvor unutar zatvora, što je po njemu srceparajuće i užasno bez obzira na to za što su te žene optužene.


Novi-Svjetski-Poredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,