Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Vatikanski kardinal branio silovanje malih djeÄaka: ‘To je bio samo obiÄan i sretan seks’

Vatikanski kardinal branio silovanje malih djeÄaka: ‘To je bio samo obiÄan i sretan seks’

pale-papaKardinal George Pell, koji je proglaÅ¡en krivim za silovanje 13-godiÅ¡njih djeÄaka dok je bio nadbiskup, opisao je njegovo seksualno zlostavljanje djece kao „obiÄan sretni seksualni odnosâ€

UnatoÄ priznanju da 13-godiÅ¡nji djeÄaci nisu “volontirali” za seks, niti su “aktivno sudjelovali”, obrana kardinala Pella je inzistirala na blagoj presudu tvrdeći da seks nadbiskupa sa 13-godiÅ¡njim djeÄacima protiv njihove volje – “na nižoj ljestvici uvreda.„

Kardinal George Pell, najviÅ¡i katoliÄki svećenik koji je ikada osuÄ‘en za seksualno zlostavljanje djece, proglaÅ¡en je krivim u prosincu za seksualno prodiranje u jednog od djeÄaka iz zbora i zlostavljanja drugog dok je bio nadbiskup Melbournea, ali presuda nije objavljena do juÄer, piÅ¡e britanski Guardian.

Ali Robert Richter, jedan od Pellovih odvjetnika, pokuÅ¡ao ja smanjiti nevjericu u sudnici kad je pokuÅ¡ao uvjeriti suca da su zloÄini njegovog klijenta “na niskom stupnju uvrede”, opisujući ih kao “obiÄni sretni seks u kojem dijete u sluÄaju penetracije nije volontiralo ili aktivno sudjelovaloâ€.

MeÄ‘utim, Å¡okantna obrana kardinala Pella odmah je uÅ¡utkana od strane glavnog suca Petera Kida, koji je opisao Pellove seksualne zloÄine kao “brutalne” i jasno stavio do znanja da bivÅ¡eg vatikanskog blagajnika smatra drskim pedofilom.

“U ovom trenutku to vidim kao bezosjećajno, drsko vrijeÄ‘anje.” – rekao je sudac Kidd. “U ovom napadu postojao je element brutalnosti.”

Obrana kardinala Pella takoÄ‘er je pokuÅ¡ala tvrditi da je incident u kojem je Pell uhvatio jednog od djeÄaka za genitalije u napadu koji je trajao nekoliko sekundi je bio “u prolazu” i stoga nije bio vrijedan zatvorske kazne.

Chrissie Foster, majka dviju djevojaka koje je zlostavljao katoliÄki svećenik, bila je na sudu kada je Pellov odvjetnik izrekao komentare i nazvala ih “neÄuvenim”.

“Kako to mogu reći? To su djeca, oni su bili djeca, dvoje moje djece su bili silovani” – rekla je gospoÄ‘a Foster, govoreći izvan suda.

Pojedinosti sluÄaja seksa s djecom visokog profila pojavile su se ovog tjedna nakon Å¡to je ukinuto sudsko rjeÅ¡enje o zabrani izvješćivanja suÄ‘enja.

Tijekom suÄ‘enja jedna je žrtva opisala kako je bivÅ¡i nadbiskup seksualno zlostavljao njega i druge djeÄake, razotkrivajući mu genitalije, masturbirajući pred njima i prisiljavajući ih da na njemu obavljaju oralni seks.

Svako od pet kaznenih djela za koja je 77-godiÅ¡njak proglaÅ¡en krivim nosi maksimalno 10 godina zatvora. Sudac je istaknuo da su to teÅ¡ka djela i da se od Pella oÄekuje dugotrajna zatvorska kazna.

Pell se u srijedu vratio na sud zbog izjaÅ¡njavanja o krivici, tijekom kojega je njegov branitelj pokuÅ¡ao opisati njegove seksualne zloÄine kao “obiÄan i sretan seks”. Njegova je kaucija ukinuta i odveden je u zatvor prije njegove konaÄne presude 13. ožujka.


Novi-Svjetski-Poredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , , , , ,