Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI, SVIJET U RATU » NAPOKON RAZOTKRIVENO ŠTO SADRŽI AMERIČKA HUMANITARNA POMOĆ VENEZUELI

NAPOKON RAZOTKRIVENO ŠTO SADRŽI AMERIČKA HUMANITARNA POMOĆ VENEZUELI

humanitarna-pomocObraćajući se Vijeću sigurnosti UN-a, venecuelanski ministar vanjskih poslova Jorge Arreaza izjavio je da su kamioni koji navodno prevoze humanitarnu pomoć u Venecuelu također bili napunjeni čavlima i bodljikavom žicom, pokazujući fotografije zaplijenjene robe

Operacija pod vodstvom oporbe i potpomognuta od strane Amerike vozila je kamione s humanitarnom pomoći preko granice između Kolumbije i Venezuele. To je dovelo do nasilnih tučnjava u kojima je ozlijeđeno mnogo policajaca, a nekoliko kamiona je čak i zapaljeno.

Osuđujući neuspjelu isporuku “humanitarne pomoći” kao “dobro organiziranu operaciju kojom se krše zakoni teritorija Venezuele”, Arreaza je predstavio ono što je nazvao dokazima plana na čijem je čelu SAD, kao trojanskog konja čiji je cilj bio potaknuti državni udar.

“I da vam kažem, kad su kamioni pregledani, pokazalo se da u kamionima nije bilo samo hrane i lijekova, nego je bilo i opreme za podizanje barikada. Bilo je čavala, bodljikave žice i tako dalje i tako dalje. A to je ono što oporba koristi u Venezueli” – rekao je Arreaza pokazujući fotografije onoga što je izgledalo kao hrpe boljikave koja leži na zemlji.

Arreaza je rekao da Caracas također ima video-dokaz koji mogu vidjeti svi zainteresirani.

Pohvalivši reakciju venezuelanske vojske i policije u sprječavanju pokušaja krijumčarenja “humanitarne pomoći”, rekao je da je to “posljednje poglavlje državnog udara” koje “nije uspjelo”.

Arreaza je također “uništio” senatora Marka Rubia, koji je na Twitteru objavio izjave koje su žestoko promicale promjenu režima u Venezueli.

Rubio je objavio na Twitteru u nedjelju slike smaknutog libijskog vođe Muamera Gadafija prije linča od strane rulje oporbenih boraca koje je poduprla Amerika.

Arreaza je kazao kako je Rubioov otvoreni poziv na nasilje nespojiv s američkim vrijednostima, budući da se SAD ponosi činjenicom da je uzor demokracije.

Arreaza je kazao kako je Caracas spreman sjesti s bilo kojim predstavnikom kojeg oporba šalje, uključujući i samoproglašenog “privremenog predsjednika” kojeg je poduprla Amerika.

“Postoje izbori, ili možda postoje druga moguća rješenja.”

“Jeste li doista tako naivni da vjerujete da nećete biti sljedeći?” Sastanak Vijeća sigurnosti UN-a u utorak su SAD iskoristile kao priliku da zatraže više sankcija protiv Caracasa i podrže retoriku Guaida za promjenom režima.

Govoreći na sastanku Vijeća sugurnosti UN-a, američki specijalni izaslanik za Venezuelu, Elliott Abrams, pozvao je zemlje članice Vijeća sigurnosti UN-a da “razmotre koje resurse i alate moraju upotrijebiti kako bi pridonijeli venecuelanskoj demokraciji” i “vršiti pritisak na Madurov režim da mirno odstupi”.

Pogledajte izlaganje u Vijeću sigurnosti UN-a vezano za “humanitarnu” pomoć:


Novi-Svjetski-Poredak.com

Filed under: MEDIJI, SVIJET U RATU · Tags: , , , ,