Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Danska šokirala establišment: Počela je slati migrante kući umjesto da ih integrira

Danska šokirala establišment: Počela je slati migrante kući umjesto da ih integrira

danska-deportacijaDanska pooštrava svoj sustav azila usvajanjem novih zakona koje zvaničnici nazivaju “promjenom paradigme”, izvještava Danmarks Radio

Zakon, formalno nazvan “Zakon 140″, izglasan je u Parlamentu od strane populističke desničarske Danske narodne stranke (DPP) i Socijaldemokrata (SD) i stupit će na snagu 1. ožujka.

Primarni cilj zakonodavstva je smanjiti broj “izbjeglica” u zemlji fokusirajući se na repatrijaciju umjesto na integraciju, izjavio je predsjednik DPP-a Peter Skaarup.

“Morate se naviknuti na činjenicu da kad dođete u Dansku, privremeno ste ovdje i kad jednom iskoristite privremeno sklonište, vratite se opet u vašu domovinu” – rekao je Skaarup.

Ključne točke zakona uključuju:

- Boravišna dozvola za strance mora biti privremena i može se lakše opozvati ili uskratiti prodoljenje.

- Izbjeglice se moraju vratiti u svoje matične zemlje kada postanu dovoljno sigurne.

- Ministar imigracije može odrediti nacionalno ograničenje spajanja obitelji (lančana migracija) na mjesečnoj osnovi.

- Kazne za kršenje zabrane ulaska znatno su povećane, s mnogo strožim zatvorskim kaznama za one koji će biti pronađeni u Danskoj nakon što budu protjerani.

- Socijalna naknada za migrante bit će smanjena.

Ministar za imigraciju i integraciju Inger Stojberg, koji je poznat kao relativno tvrdokorna osoba, kaže kako očekuje “primjetan učinak” na migrantsku populaciju u Danskoj kao rezultat novih zakona.

“Jednostavno moramo vratiti izbjeglice kad im više ne bude trebala naša zaštita” – rekao je Stojberg za TV2.

“Oduvijek je bio slučaj da kada dođe dan kada zavlada mir u njihovoj domovini, oni putuju kući i obnavljaju svoju zemlju. Ali morate imati na umu da devet od deset imigranata ostaje u Danskoj. I to je, naravno, potpuno neodrživo.„.

“To je neodrživo ako štitimo one koji za pravo trebaju našu zaštitu i one koji više ne trebaju našu zaštitu.”

Danska vlada se nada da će poslati kući najmanje 25.000 migranata koji su stigli u posljednjih pet godina.

Izgleda da se Danska kreće u drugom smjeru po pitanjima vezanim za imigraciju od mnogih europskih zemalja, a nedavno je najavila planove za organiziranje karantene određenih stranih kriminalaca na izoliranom otoku, kao što je što provedeno u odluci oduzimanja danskog državljanstva marokanskom džihadisti u značajnoj sudskoj odluci.

DPP je također pozvao na učvršćivanje granice Danske s Švedskom koja je pod velikim porastom utjecaja kriminala zbog imigrantskog vala.

Novi-Svjetski-Poredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , ,