Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » KLIMA » Podaci o razini mora su NAMJERNO PROMJENJENI od strane znanstvenika kako bi širili strah od globalnog zatopljenja

Podaci o razini mora su NAMJERNO PROMJENJENI od strane znanstvenika kako bi širili strah od globalnog zatopljenja

razina-zagriavanjeZnanstveni rad objavljen od strane tima australskih znanstvenika otkrio je zapanjujuće otkriće

Znanstvenici agencije Permanent Service for Mean Sea Level (PSMSL) su „namještali” povijesne podatke o razinama mora u Indijskom oceanu.

Njihove “vrlo upitne” aktivnosti prikazivale su brzo rastuće razine mora, ali prava istina je da nema razloga za brigu. Znanstvenici su otkrili da su razine mora stabilne – i to bile cijelo 20. stoljeće.

Jednostavno rečeno, ti “znanstvenici” iz PSMSL-a su proizvoljno mijenjali svoje rezultate kako bi stvorili iluziju problema koji zapravo ne postoji.

Prema australskom istraživačkom timu, razine mora u Indijskom oceanu desetljećima su bile stabilne. Dr. Albert Parker i dr. Clifford Ollier nedavno su objavili svoja zapanjujuća istraživanja u časopisu Earth Systems and Environment. Njihovo opsežno istraživanje daje detaljan uvid u način na koji je ova masovna obmana provedena.

PSMSL “namještao” trendove razine mora

Prema istraživanjima, postoje brojni dokazi koji su otkrili da su razine mora u Indijskom oceanu potpuno stabilne.

Nadalje, znanstveni dvojac objašnjava da su uređaji za podešavanje podataka u PSMSL-u snimali “pogrešne ili nepotpune” podatke o razini mora (koji nisu pokazivali porast razine mora, pa čak ni smanjenje razine mora) te ih “prepravljali”.

Kao što Parker i Ollier tvrde: “Uvijek je vrlo upitno objavljivati podatke prikupljene u dalekoj prošlosti bez dokazanog novog popratnog materijala.” Ali ono što PSMSL-ove podatke čini još upitnijim jest činjenica da su stariji skupovi podataka bili prilagođeni da razina mora izgleda niže dok su svi noviji skupovi podataka o razini mora ponovno konfigurirani tako da izgledaju višima. Kada se ta proizvoljna prilagođavanja zbroje, to stvara pojavu značajnog i zabrinjavajućeg porasta razine mora – one koja je potpuno umjetna.

Nadalje, istraživači navode da postoje još veće zabrinutosti u svezi takozvanih nalaza rezultata PSMSL-a.

Što su opasnije, korekcije nedavno uvedene u prošlosti povećavaju trend porasta razine mora ili ubrzanje povećanja razine mora.

U jednom slučaju, Parker i Ollier su spominjali studiju iz 1991. koja je pokazala da su razine mora u Mumbaiju padale u prosjeku za 0,3 milimetra godišnje između 1930. i 1980. godine. Duo navodi da je u najnovijem izvješću PSMSL-a napisano da su razine mora u Mumbaiju rasle za 0,52 milimetra godišnje tijekom istog vremenskog razdoblja.

Drugim riječima, PSMSL je potpuno promijenio podatke prikupljene prije nekoliko desetljeća kako bi pokazao povećanje razine mora, a ne smanjenje koje je u to vrijeme bilo izmjereno.

Da sumiramo, Ollier i Parker su otkrili da nema razloga vjerovati da razine mora rastu – te da je PSMSL bezobzirno prilagodio podatke o razini mora kako bi stvorio pojavu problema koji zapravo ne postoji.

Australski znanstvenici su u svom radu objavili: “Nasuprot prilagođenim podacima iz mjerača morskih mijena i nepouzdanih podataka satelitskog altimetra, ispravno ispitani podaci iz mjerača morskih mijena i drugih izvora kao što su obalna morfologija, stratigrafija, radiokarbonsko datiranje, arheološki ostaci i povijesna dokumentacija pokazuju nedostatak bilo kakvog alarmantnog porasta razine mora u posljednjih nekoliko desetljeća za cijeli Indijski ocean.”

Drugim riječima, nepristran pogled na izvorne podatke iz mjerača plime ukazuje na to da nema razloga za zabrinutost; sadašnja razina mora je unutar “normalnog” raspona. Zapravo, ova dva znanstvnika navode u zaključku da su razine mora na više mjesta u Indijskom oceanu bile stabilne tijekom “cijelog 20. stoljeća”.

Dvojica znanstvenika također navode u svom radu da su sva ključna mjesta za prikupljanje podataka pokazala porast razine mora za 0,0 milimetara barem u posljednjih 50 godina – što je pokazatelj stabilnosti razine oceana.

U nedavnom izvješću agencije NASA je pokazano da se razina mora zapravo smanjuje u posljednjih nekoliko godina – što su nalazi koji leže u potpunoj suprotnosti sa paničnim podacima izvještaja PSMSL o razini mora.

Postoje mnogo kontroverzi i širenje straha zbog navodne prijetnje podizanja razine mora, ali čini se da se veći dio te panike temelji na fikciji, a ne na stvarnosti.

U konačnici, Parker i Ollier su zaključili da su razine mora bile prilično stabilne tijekom prošlog stoljeća. (izvor)


Novi-Svjetski-Poredak.com

Filed under: KLIMA · Tags: , , , , , , , , ,