Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » SUMRAK UMA: Vlada napala i dala otkaz lijeÄniku iz Britanije jer je izjavio da se spol odreÄ‘uje roÄ‘enjem

SUMRAK UMA: Vlada napala i dala otkaz lijeÄniku iz Britanije jer je izjavio da se spol odreÄ‘uje roÄ‘enjem

lijecnik-spolKršćanski lijeÄnik je dobio otkaz od najviÅ¡e vladine agencije zbog njegovog uvjerenja da je spol odreÄ‘en roÄ‘enjem

Dr. David Mackereth, koji je 26 godina radio kao lijeÄnik za Nacionalnu Zdravtvenu Službu (NHS), proglaÅ¡en je “nesposobnim za rad” nakon Å¡to je rekao da će odbiti identificirati pacijente po njihovom preferiranom spolu.

Starijem lijeÄniku reÄeno je da ne može biti zaposlen u Odjelu za rad i mirovine (DWP) kao procjenitelj invalidnosti ako odbije identificirati pacijente prema spolu kakvim se oni vide.

55-godiÅ¡nji otac Äetvero djece vjeruje da je spol genetski i bioloÅ¡ki, i tako uspostavljen pri roÄ‘enju, piÅ¡e britanski Telegraf.

On sada tvrdi da mu je uskraćeno pravo na slobodu govora i da je zbog svojih vjerskih uvjerenja proglaÅ¡en “nesposobnim” za rad u lijeÄniÄkom odjelu.

On takoÄ‘er navodi da bi se i mnogi drugi profesionalni lijeÄnici od vjere mogli “odbaciti” samo zato Å¡to imaju miÅ¡ljenje o spolu koje je “stoljećima staro”.

Dr. Mackereth, koji je postao lijeÄnik 1989. godine i većinu karijere proveo radeći u Odjelima za hitne sluÄajeve, rekao je: “Ne napadam transrodni pokret. Ali ja branim svoje pravo na slobodu govora i slobodu vjerovanja.”

Ne vjerujem da bih trebao biti prisiljen koristiti odreÄ‘enu zamjenicu. Nisam namjeravao nikoga uvrijediti. No, ako vrijeÄ‘anje nekoga može dovesti do otpuÅ¡tanja lijeÄnika, moramo ispitati kamo je naÅ¡e druÅ¡tvo krenulo.”

Dr. Mackereth, reformirani baptist, zapoÄeo je u svibnju teÄaj kako bi postao procjenitelj zdravlja i invaliditeta u Odjelu za rad i mirovine (DWP). Njegov je posao trebao biti intervjuiranje, a zatim pisanje neovisnih izvješća o zdravlju onih koji su tražili invalidnine.

MeÄ‘utim, kada je njegov instruktor izjavio da se izvješća moraju odnositi i na pacijenta – ili „klijente“ – koji su samoproglaÅ¡enog spola, razgovor se razvio meÄ‘u lijeÄnicima o „fluidnoj“ prirodi roda, tvrdi dr. Mackereth.

“Rekao sam da imam problema s tim. Vjerujem da je rod definiran biologijom i genetikom. I kao kršćanin Biblija nas uÄi da je Bog stvorio muÅ¡karce ili žene. Mogao sam držati usta zatvorena. Ali, bilo je pravo vrijeme da istaknem ovo pitanje u javnosti.”

“UÄitelj me odveo u stranu i rekao da je proslijedio moje komentare DWP-u.”

Dr. Mackereth je tada primio e-poštu od agencije Advanced Personnel Management (APM) koja ga je zaposlila i koja ga je trebala angažirati za DWP.

Objasnili su mu da bi trebao proći obuku o politici odjela, ali DWP se konzultirao sa odvjetnicima i bio je Ävrsto uvjeren da bi se svako izvješće ili kontakt sa klijentima trebao odnositi na njihov u odabrani spol, inaÄe bi se “moglo smatrati uznemiravanjem kako je definirano u Zakonu iz 2010. godineâ€.

LijeÄnik je odgovorio da se “lijeÄniÄka savjest” ne može slagati s tim zahtjevima, pa je ugovor prekinut izmeÄ‘u njih.

Rekao je: “Prvo, ne smijemo reći ono u Å¡to vjerujemo. Drugo, kao Å¡to moj sluÄaj pokazuje, nije nam dopuÅ¡teno misliti Å¡to vjerujemo. KonaÄno, ne smijemo braniti ono u Å¡to vjerujemo.”

“Navodeći ono u Å¡to je ÄovjeÄanstvo vjerovalo stoljećima – naime da su spol rod odreÄ‘eni roÄ‘enjem – možete doći pod bijesni napad od strane vlade.”

“Ako nam viÅ¡e nije dopuÅ¡teno reći da vjerujemo da su spol i rod jednaki i da su odreÄ‘eni roÄ‘enjem, svatko tko ima stajaliÅ¡ta sliÄna mojim može biti smijenjen na licu mjesta prema ovom Zakonu. Nisam izoliran sluÄaj.”


Novi-Svjetski-Poredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,