Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI, SVIJET U RATU » ISTINA DOŠLA NA VIDJELO: CNN objavio kako je američko oružje preko Saudijske Arabije došlo u ruke terorista Al-Kaide

ISTINA DOŠLA NA VIDJELO: CNN objavio kako je američko oružje preko Saudijske Arabije došlo u ruke terorista Al-Kaide

cnn-jemenBombastično istraživanje televizije CNN objavljeno ovoga tjedna otkrilo je kako je Saudijska Arabija prodala ili slobodno „poklonila” američko oružje borcima Al-Kaide u Jemenu

Prema CNN-u, Saudijci i Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) već godinama prenose “oružje proizvedeno u Americi teroristima al-Kaide, tvrdolinijaškoj miliciji Salafija i drugim frakcijama koje vode rat u Jemenu … koje je oblik valute za kupuju lojalnosti milicije i plemena koji podupiru oružane sukobe i utječu na složeni politički krajolik.”

Pozivajući se na analitičare i lokalne zapovjednike na terenu u Jemenu – gdje se procjenjuje da je 14 milijuna ljudi na rubu gladi zbog napada Saudijske Arabije uz potporu SAD-a na Jemen – CNN je izvijestio da su “terorističke skupine stekle dobit od priljeva američkog oružja.”

“Čelnici milicije imali su dovoljno prilika da dobiju vojnu opremu u zamjenu za ljudstvo da se bore protiv milicije Huta”, otkrilo je izvješće CNN-a.

“Trgovina oružjem je procvjetala, a trgovci kupuju ili prodaju sve, od puške proizvedene u SAD-u do tenka, od najpovoljnijeg ponuđača.”

Zastupnik američkog Kongresa Ro Khanna (D-Calif.) je izjavio da izvješće CNN-a još jednom potvrđuje “da se Saudijcima ne može vjerovati.”

“Ovo je još jedan razlog za donošenje “Rezolucije ratnih sila” ovog mjeseca i okončanje našeg sudjelovanja u ratu u Jemenu”, izjavio je kongresmen.

Pogledajte CNN-ov segment o njihovim otkrićima što se tiče američkog oružja:

*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik CC” i odaberite “Prijevod titla”*


Ministarstvo obrane izjavilo je CNN-u da je “koalicija pod vodstvom Saudijske Arabije prekršila uvjete prodaje oružja sa SAD-om” predajući oružje al-Kaidi i potvrdila da postoji “tekuća istraga po tom pitanju”.

Stephen Miles, direktor “Win Without War”, nazvao je CNN-ovo izvješće “primjer broj 7439″ o tome “koliko je nazadna i kontraproduktivna naša dvostrana opsjednutost naoružavanjem svijeta”.

U Taizu, na jugozapadu Jemena, tajni novinar CNN-a otkrio je tržnicu na kojoj su se pored ženske odjeće i slatkiša prodavali pištolji, ručne bombe i jurišne puške iz SAD-a.

“Američki topovi su skupi i traženi”, rekao je jedan trgovac oružjem CNN-ovom prikrivenom novinaru.

Kao što CNN iznosi, “ove trgovine ne uzimaju samo pojedinačne narudžbe, one mogu opskrbljivati​milicije – i to nije baš “skriveno crno tržište” koje djelomično potiče potražnju za visokotehnološkim američkim oružjem i održava ciklus nasilja u Jemen.”

Saudijci ne prodaju samo pištolje i puške.

U listopadu 2015. CNN je izvijestio da su se milicijske snage “hvalile medijima koje podupiru Saudijska Arabija i Ujedinjeni Arapski Emirati, da su Saudijci iz aviona izbacili američke TOW protutenkovske rakete na istoj liniji fronte na kojoj je bilo poznato da Al-Kaida djeluje u to vrijeme na Arapskom poluotoku.”

Zvuči poznato? 2015. godine ti isti raketni sustavi TOW nalazili su se u rukama terorista Al-Kaide koji su u Siriji to proslijedile snagama Jabhat al-Nusre nakon što su ih američka vojska i CIA proglasile takozvanom “umjerenom” oporbom.


Novi-Svjetski-Poredak.com

Filed under: MEDIJI, SVIJET U RATU · Tags: , , , , , ,