Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI, SVIJET U RATU » CNN-ovi ‘venezuelanski vojni prebjezi’ nisu nikada bili u njihovoj vojsci, nisu prebjezi i ne žive u Venezueli

CNN-ovi ‘venezuelanski vojni prebjezi’ nisu nikada bili u njihovoj vojsci, nisu prebjezi i ne žive u Venezueli

cnn-vojniciPomnija analiza uniformi koje su nosila dva samoproglašena venecuelanska vojnika koja su obavila razgovor sa CNN-om ranije ovog tjedna otkrila je da oni nisu ono za što se predstavljaju

“Kao venecuelanski vojnici, upućujemo zahtjev SAD-u da nas podrži, u logističkom smislu, sa komunikacijama, i sa oružjem, kako bismo mogli ostvariti venecuelansku slobodu” – rekao je jedan od navodnih venezuelanskih pobunjenika za CNN.

Njihova privremena žalba došla je zajedno s pojačanim naporima SAD-a da uvedu promjenu režima u naftom bogatoj južnoameričkoj državi, instalirajući pro-američkog vođu opozicije Juan Guaida na vlast.

Njih dvojica su tvrdili da su u kontaktu s mrežom nezadovoljnih vojnih postrojbi i prijestupnika koji su “spremni na ustanak” protiv nedavno ponovno izabranog predsjednika Nicolasa Madura.

Ako ova priča već nije bila dovoljno sumnjiva, ispada da su dvojica nosili uniforme koje je venecuelanska vojska povukla nakon što su 2008. godine konsolidirali svoje podružnice.

Ovu činjenicu je lako potvrditi obraćajući pozornost na njihove oznake na kojima još uvijek piše “FAN” (Fuerza Armada Nacionales), dok svi venecuelanski vojni službenici danas imaju oznake na kojima piše “FANB” (Fuerza Armada Nacional Bolivariana).

Unatoč namještanju priče, kao i da su oni bili u aktivnoj dužnosti u venecuelanskoj vojsci, u stvarnosti su to “bivši vojnici” koji “žive izvan zemlje” – što sam CNN priznaje u priči kroz priloženi videozapis kojeg su objavili.

Čini se da je sama tvrdnja o odanosti Guaidou dovoljan razlog da se najnovijim svjetskim “umjerenim pobunjenicima” pruži opskrba smrtonosnim oružjem, bez obzira na činjenicu da nije posve jasno tko su to dvoje ljudi ili što će učiniti s oružjem ako ga dobiju.

Nadamo se da će SAD ovaj put biti oprezniji, s obzirom na njihovu evidenciju naoružavanja “boraca za slobodu” koje u inozemstvu kasnije završava u rukama terorista.

Iako SAD tek trebaju početi isporučivati oružje za oporbu, Washington je nepokolebljiv u svojoj podršci. Ovaj tjedan Trump je razgovarao sa još jednom samoproglašenom osobom, ‘privremenim predsjednikom’ Juanom Guaidom, obećavajući da će ostati u kontaktu i ponuditi mu podršku.

Ta “podrška” uključuje pakete humanitarne pomoći u iznosu od 20 milijuna dolara i pristup venezuelanskim državnim sredstvima u američkim bankama, piše RT.

*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik CC” i odaberite “Prijevod titla”*


Novi-Svjetski-Poredak.com

Filed under: MEDIJI, SVIJET U RATU · Tags: , , , , , ,