Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI, SVIJET U RATU » Macron pozdravlja pokušaj državnog udara u Venezueli kao ‘obnovu demokracije’… PROSVJEDI BEZ ŽUTIH PRSLUKA SU DOBRI!

Macron pozdravlja pokušaj državnog udara u Venezueli kao ‘obnovu demokracije’… PROSVJEDI BEZ ŽUTIH PRSLUKA SU DOBRI!

macron-venezuelaPredsjednik Francuske, član Bilderberg grupe i bivši Rothschildov bankar Emmanuel Macron je rekao da je državni udar dobra stvar za tu zemlju, a on sam ne želi raspisati nove izbore u svojoj zemlji usprkos mjesecima demonstraicija “Žutih prsluka”

Emmanuel Macron je pohvalio “hrabrost” venecuelanskih prosvjednika, ali nije podržao samoproglašenog “predsjednika” Venezuele Juana Guaidoa.

Njegova želja da izvrši utjecaj na Latinsku Ameriku mogla bi ga vratiti natrag u realnost Pariza.

„Nakon ilegalnog izbora Nicolasa Madura 2018. godine, Europa podupire obnovu demokracije. Pozdravljam hrabrost stotina tisuća venezuelanaca koji marširaju za svoju slobodu” – izjavio je Emmanuel Macron na Twitteru na svom službenom profilu.

Francuski je čelnik nadvisio službenu izjavu EU, koja je pozvala na “trenutačni politički proces koji se vodi slobodnim i vjerodostojnim izborima, u skladu s ustavnim poretkom” – premda drugi mandat predsjednika Madura službeno traje do 2024. godine.

Poruka Macrona Venezueli je uslijedila nakon višemjesečnih protuvladinih prosvjeda u Francuskoj koji su rasplamsali u nasilje tijekom proteklog tjedna, a čelnik Narodne skupštine Guaido javno se proglasio novim privremenim vođom zemlje tijekom skupa u središtu Caracasa.

Macron se možda povlači u kut sa željom da utječe na situaciju u Venezueli i podigne svoj status na međunarodnoj sceni u pozadini prilično nesigurne situacije kod kuće, rekao je Chris Reynolds, izvanredni profesor za suvremene francuske i europske studije na sveučilištu Nottingham Trent.

“Ovdje možemo vidjeti izravnu kontradikciju između domaće situacije u Francuskoj i Macronove izjave o ovoj nastaloj situaciji u Venezueli” – rekao je Reynolds za RT, dodajući kako je predsjednikov odgovor na domaće prosvjede žutih prsluka bio “prilično jak”.

Francuska je od studenog zahvaćena masovnim tjednim prosvjedima. Ujedinjeni u pokretu poznatom pod imenom “Žuti prsluci”, prosvjednici, koji su se prvi put napunili ulice prosvjedujući zbog povećanja cijena goriva, sada izražavaju svoje nezadovoljstvo zbog Macronove šire reforme.

Prosvjedi su često bili narušeni nasiljem i naišli su na teški odgovor policije, kao i na osudu predsjednika Macrona.

Svojom iznenadnom podrškom uličnim prosvjedima u Venezueli, Macron se “otvara kritikama”, rekao je profesor.

“Oni ljudi koji bi htjeli kritizirati Macrona vidjet će kontradikciju između njegove dvosmislene potpore uličnim prosvjedima u Venezueli i njegove reakcije na domaće prosvjede, te će stoga imati materijal za njegovo kritiziranje.”
 

 
Novi-Svjetski-Poredak.com

Filed under: MEDIJI, SVIJET U RATU · Tags: , , , ,