Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI, SVIJET U RATU » ZAPOVIJEDNIK IRANSKOG VOJNOG ZRAKOPLOVSTVA: Iran je spreman ‘zbrisati Izrael sa lica Zemlje’

ZAPOVIJEDNIK IRANSKOG VOJNOG ZRAKOPLOVSTVA: Iran je spreman ‘zbrisati Izrael sa lica Zemlje’

iran-izraelŠef iranskih zračnih snaga upozorio je kako je Teheran spreman “suočiti se” i “eliminirati” Izrael

Njegove riječi prijetnje su došle nakon što je Izrael pokrenuo zračne napade na navodne iranske ciljeve unutar Sirije, ubivši četiri sirijska vojnika.

Brigadni general Aziz Nasirzadeh, zapovjednik zrakoplovnih snaga Islamske Republike Iran (IRIAF), objavio je provokativnu izjavu novinskoj agenciji “Young Journalist Club”, prema iranskim medijima.

“Mladi ljudi u vojnom zrakoplovstvu potpuno su spremni i nestrpljivi suočiti se sa cionističkim režimom i eliminirati ga sa lica Zemlje” – rekao je.

“Naše buduće generacije uče potreban “know-how” za obećani dan kada će uništiti Izrael” – dodao je.

Naglasio je da je visoka razina vojne spremnosti Irana odvratila neprijatelje zemlje od napada na Islamsku Republiku.

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu branio je odluku svoje zemlje da u ponedjeljak napadne ciljeve unutar Sirije, opisujući zračni napad kao osvetu protiv onih koji žele uništiti Izrael.

“Mi djelujemo i protiv Irana i protiv sirijskih snaga koje podupiru iransku agresiju” – rekao je Netanyahu u govoru. Udarit ćemo na svakoga tko nam je pokušao nauditi. Tko prijeti da će nas eliminirati, snosit će punu odgovornost.

Vjeruje se da je Izrael ispalio na desetke raketa i bombi na ciljeve unutar Sirije u posljednjih 48 sati, bombardirajući iranske snage stacionirane u zemlji.

U napadima su poginula četvorica sirijskih vojnika, a šest ih je ozlijeđeno, priopćilo je rusko ministarstvo obrane, te je napravljena šteta na Međunarodnoj zračnoj luci u Damasku.

Ministarstvo tvrdi da su sirijske snage u posljednjih 48 sati presrele 30 izraelskih raketa, javlja RT.


Novi-Svjetski-Poredak.com

Filed under: MEDIJI, SVIJET U RATU · Tags: , , , , , ,