Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » LUDILO SE ŠIRI! Na sveučilištima u Americi uveli predmet o proučavanju ‘ruske prijetnje’

LUDILO SE ŠIRI! Na sveučilištima u Americi uveli predmet o proučavanju ‘ruske prijetnje’

george-sveucilistePredmet o hibridnoj prijetnji Rusije kojeg namjeravaju uvesti na američkom sveučilištu Georgetown u Washingtonu mogao bi izazvati antirusko raspoloženje među američkim studentima

„Prijatelji“ Rusije ponovo pokušavaju izvršiti pritisak na umove mladih Amerikanaca, smatraju eksperti.

Ovaj predmet bi mogao da kod studenata izazvati mržnju prema Rusiji, smatra profesor katedre za vanjskoplitičke poslove Rusije, Fakulteta za nacionalnu sigurnost Sergej Fokin.

„Oni (SAD) su već poludjeli. Cijeli svijet im se smije, unutrašnji politički sukobi pretvorili su se u podsmijeh u cijelom svijetu. Za studente ovo (novi predmet na sveučilištu) može izazvati mržnju prema Rusiji. Ovdje nema ničeg iznenađujućeg, oni osjećaju da gube svoje pozicije u svijetu — Kinezi ih preskaču koracima od sedam milja, mi smo ih prestigli na području vojske — i ne znaju što da rade. Život će pokazati“ – objasnio je Fokin za Sputnjik.

Sa svoje strane, profesor Pravnog fakulteta Aleksandar Domrin smatra da je ovo još jedan primjer pritiska na umove mladih Amerikanaca.

„Sveučilište mijenja stav kako vjetar puše, on egzistira od donacija iz raznih ministarstava i odjeljenja… Naravno, dobit će vrlo dobre donacije kako od Pentagona, tako i od State departmenta, CIA-e, od svih velikih ’prijatelja‘ Rusije. I naravno, ovo je pokazatelj da će mlade Amerikance koji stupaju ili su već došli na ovaj zaista prestižan američki fakultet, ispitivati upravo ti likovi koji će im držati ovaj predmet. Jasno je da je ovo još jedan pritisak na umove mladih Amerikanaca na sveučilištima koje su platili veliki ’prijatelji‘ Rusije“ – naglasio je Domrin.

Ranije je objavljeno da jedan od najstarijih i najutjecajnijih američkih sveučilišta, Univerzitet Georgetown, uvodi predmet za studente pod nazivom „Ruski hibridni rat“, koji počinje ovog proljeća, a studente će podučavati, između ostalog, o ruskim „trolovima, botovima“, „informacijskim operacijama“ Kremlja, „uplitanju u američke izbore“ i „aneksiji Krima“.


(sputniknews.com)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,