Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » HILLARY CLINTON: Pobačaj treba legalizirati sve ‘do rođenja’ djeteta

HILLARY CLINTON: Pobačaj treba legalizirati sve ‘do rođenja’ djeteta

clinton-bebaHillary Clinton najavila je planove da pomogne guverneru New Yorku Andrewu Cuomu da legalizira pobačaje sve do rođenja

Ovaj tjedan je otkrila da će iskoristiti svoj “utjecaj” i “moć” kako bi pomogla Cuomu u donošenju novog progresivnog zakona o pobačaju.

“Pridružit ću se guverneru Cuomu u predlaganju njegovog plana da poništi slučaj presude “Roe protiv Wadea” i donese Zakon o reproduktivnom zdravlju”, napisala je Clinton na Twitteru.

“Nema vremena za čekanje.”

Cuomo ne krije svoje planove za legalizranje zakona o pobačaju u zakonodavstvo države. Rekao je da želi da prijedlog zakona bude izglasan u roku od 30 dana.

Zastupnici za pobačaj u New Yorku već godinama pokušavaju progurati radikalni Zakon o reproduktivnom zdravlju za pobačaj. Već kao jedna od američkih država koja najviše podržava zakon o pobačaju, New York bi bi još više dobio kredita kada bi zakon o pobačaju bio izglasan.

Zakon će omogućiti pobačaje i za poodmaklu trodnoću iz bilo kojeg “zdravstvenog” razloga i zadržat će razinu pobačaja u državi ako Vrhovni sud SAD-a poništi slučaj “Roe protiv Wadea”.

The Times Union izvještava da bi zakon okončao višedesetljetni zakon koji sprječava i kriminalizira kasne pobačaje ako se slučaj “Roe protiv Wadea” poništi i zamijeni novim zakonom koji dopušta pobačaj. Državna demokratska senatorica Liz Krueger je glavni lobist ovog slučaja.

“Proklamirala bi pobačaj kao temeljno pravo i nametnula ekstremni program pobačaja svim Njujorčanima” – navodi se u izvješću dokumenta Nysrighttolife.org.

Zakon je usvojen u Skupštini, ali je blokiran od strane Odbora za zdravstvo Senata prije nego što je stigao do glasovanja prošle godine.

Najradikalniji dijelovi zakonodavstva o pobačaju bi stvorili vrlo labavu definiciju održivosti koja bi mogla omogućiti abortiranje nerođene bebe do samog rođenja.

Također će se okončati ograničenja na kasne pobačaje dopuštajući pobačaje nerođenih beba u trećem tromjesečju zbog svih “zdravstvenih” čimbenika, uključujući “fizičke, emocionalne, psihološke, obiteljske i ženske razloge.”

Osim toga, zakon kaže da država ne može “odbiti, regulirati ili ograničiti” pobačaj, čak ni iz razloga zdravog razuma kada se omogući roditeljski pristanak za maloljetnike, informirani pristanak ili ograničenja za pobačaj koji financira porezni obveznik.”

Udruge koje se zalažu za život također se boje za prava medicinskih radnika. Prema dokumentu, zakon ne osigurava zaštitu savjesti za vjerske bolnice ili osiguravajuća društva, a medicinski radnici bi mogli biti prisiljeni upućivati​žene na abortus.
 


 
Novi-Svjetski-Poredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,