Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » MORATE POGLEDATI: Kako izgleda kada se profesionalni boksač pridruži prosvjedu ‘Žutih prsluka’ protiv francuske policije (VIDEO)

MORATE POGLEDATI: Kako izgleda kada se profesionalni boksač pridruži prosvjedu ‘Žutih prsluka’ protiv francuske policije (VIDEO)

boksac-policijaPrema francuskoj policiji, boksači se ne bi smjeli sukobljavati sa policijom, jer će ih policija identificirati i “naučiti zakonu i pameti”

Videozapis koji je nestao iz subotnjih prosvjeda francuskih “Žutih prsluka” prikuje čovjeka koji je u Parizu više puta udarao francuske policajce tijekom prosvjeda u Parizu

Taj čovjek je bio sa prosvjednicima Žutih prsluka, a policija je pokušavala spriječiti njihov prelazak preko mosta Leopold-Sédar-Senghor.

Policajci koji su koristili palice, štiteve i suzavac kako bi zadržali gomilu, dobili su konkurenciju u čovjeku koji je skočio preko ograde i počeo udarati policajce, uzrokujući povlačenje časnika i njihovih kolega.

Noseći crnu kapu, rukavice i kaput i bez žutog prsluka, rekao je da bi se policija trebala “sramiti”.

Policijski sindikat podijelio je videozapis zajedno s porukom: “Gospodine, vi koji ste udarili kolegu, vi ste identificirani. Za jednog boksača, Vi puno ne poštujete pravila. Naučit ćemo vas kaznenom zakonu”.

Francuski ministar unutarnjih poslova Christophe Castaner taj napad je nazvao “kukavičkim i nesnošljivim”. Ministar Castaner je pozvao javnog tužitelja da pokrene istragu o incidentu.

Društveni mediji su naravno vidjeli stvari na drugačiji način nazvavši boksera herojem pokreta, podsjećajući ljude na navodno policijsko nasilje tijekom posljednjih tjedana.

Bivši boksač je identificiran kao Christophe Dettinger.

Pogledajte videozapis:


Novi-Svjetski-Poredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,