Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » OVO MORATE ZNATI! Zračenje iz mobitela povećava rizik od pobačaja kod trudnica za čak 50 posto

OVO MORATE ZNATI! Zračenje iz mobitela povećava rizik od pobačaja kod trudnica za čak 50 posto

trudnoca-mobitelIstraživanje je pokazalo da WiFi mreže i mobiteli povećavaju rizik trudnica od pobačaja za gotovo 50 posto, prema istraživačima instituta Kaiser Permanente Division of Research u Oaklandu iz Kalifornije

Magnetsko polje (MF) neionizirajućeg zračenja, koje proizvode vodovi i repetitori mobilnih mreža, kao i WiFi i mobiteli, navodno mijenjaju gene i potiču stres kod tijela trudnica uzrokujući pobačaj.

Žene koje su izložene visokim razinama zračenja magnetkog polja imaju 48 posto veći rizik od gubitka djeteta, u usporedbi s majkama koje imaju nisku izloženost.

U Sjedinjenim Američkim Državama, 15 do 20 posto svih trudnoća zahvaćeno je pobačajom, koji se definira kao gubitak djeteta u manje od 20 tjedana trudnoće.

Istraživači su analizirali 913 trudnice u različitim fazama trudnoće. Neke od sudionica doživjele su barem jedan pobačaj. Sve su žene nosile mjerač EMDEX Lite, koji je mjerio razine MF zračenja i izloženost MF-u tijekom 24 sata u redovnom danu, sve dok se trudnoća nije završila (rođenje ili pobačaj).

Rezultati istraživanja pokazali su da su žene s najvećom izloženošću MF zračenju imale 48 posto veći rizik od spontanog pobačaja nego trudnice s nižim stopama izloženosti.

Među ženama koje su imale visoku razinu izloženosti MF zračenju, 24,2 posto je imalo pobačaj u usporedbi sa 10,4 posto onih koji su imali nisku izloženost MF zračenju.

Glavni autor istraživanja dr. De-Kun Li navodi da pobačaji zbog MF zračenja nisu ovisni o tome je li žena doživjela prethodni pobačaj ili ne.

Svi su, međutim, izloženi MF zračenju koje također može biti jedan od glavnih uzročnika za razvoj raka. S vedre strane, možemo poduzeti određene mjere kako bi se što je više moguće osiguralo smanjenje izloženosti MF zračenju.

Nabavite jeftini gaussmetar koji može mjeriti od 10 do 20 miligaussa (mG, jedinica magnetskog polja) koje su vrijednosti već previsoke za ljudsko tijelo. Izmjerite sve u vašem domu, od elektroničkih uređaja do sušila za kosu, a pogotovo blizu kreveta ili radnog stola gdje provodite najviše vremena.

Postoji više načina da ograničite količinu izloženosti tim štetnim zračenjima, ali imajte na umu da je prvi i najvažniji korak prema smanjenju zračenja smanjenje upotrebe Wi-Fi uređaja i mobilnih telefona.


Novi-Svjetski-Poredak.com

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , ,