Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI, NOVAC » MEDIJI ŠUTE! Hakerska skupina prijeti da će objaviti istinu o 11. rujnu 2001. godine ako ne bude isplaćena u Bitcoin-u

MEDIJI ŠUTE! Hakerska skupina prijeti da će objaviti istinu o 11. rujnu 2001. godine ako ne bude isplaćena u Bitcoin-u

hak-blizanciHakerska grupa “Dark Overlord” zaprijetila je da će “procuriti” tisuće “tajnih” dokumenata ukradenih od osiguravatelja i vladinih agencija za koje tvrde da otkrivaju istinu o 11. rujnu – ako ne budu isplaćeni

Dark Overlord, “profesionalna hakerska skupina”, poznata po hakiranju Netflixa, klinika za plastičnu kirurgiju i drugih osjetljivih ciljeva, postavila je link na 10GB kriptiranu arhivu dokumenata vezanih uz 11. rujna, obećavajući da će objaviti širfu za dokument ako njihovi zahtjevi ne budu ispunjeni, kaže objava na Pastebin-u.

Grupa tvrdi da dokumenti govore o tome što se zapravo dogodilo u jednom od najzloglasnijih datuma u novijoj povijesti, te na Twitteru tvrdi: „Mi ćemo pružiti mnoge odgovore o zavjerama 9/11 kroz naših 18.000 tajnih dokumenata koje ćemo objaviti.”

Oni su objavili i „foršpan” koji se sastoji od pisama, e-pošte i raznih dokumenata koji spominju odvjetničke tvrtke, Upravu za sigurnost prometa i Saveznu upravu za zrakoplovstvo, i obećavaju da će pustiti još dokumenata u javnost.

Tvrde da su hakirali dokumente ne samo velikih svjetskih osiguravatelja kao što su Lloyds iz Londona i Hiscoxa, nego i kompanije Silverstein Properties, koji je bio vlasnik kompleksa World Trade Centra i raznih vladinih agencija.

Materijali, koji navodno uključuju povjerljive vladine dokumente koji su trebali biti uništeni, ali su umjesto toga zadržani od strane pravnih tvrtki, navodno otkrivaju “istinu o jednom od najprepoznatljivijih incidenata u novijoj povijesti i koja je umotana u misteriju s malo transparentnosti, i ne mnogo odgovora.”

Svatko tko se brine da bi mogao biti imenovan u dokumentima može biti zamijenjen lažnim imenom – uz naknadu, navodi se u priopćenju.

“Terorističkim organizacijama” i “konkurentskim državama SAD-a” također se nude prvi podaci o informacijama – ako plate. U protivnom, pišu hakeri, osiguravatelji moraju platiti neutvrđenu količinu bitcoina – ili “ćemo vas pokopati s ovim (dokumentima).”

Neki od dokumenata su dobiveni u travanjskom hakerskom udaru na odvjetničke tvrtke povezane sa tvrtkom Hiscoxom.

Hakerska skupina Dark Overlord tvrdi da je, iako je njihova otkupnina plaćena u ranijem hakiranju, njihova žrtva je prekršila “sporazum” surađujući s policijom, što je zahtijevalo daljnja iznuđivanja.

Grupa se 2016. pojavila u hakiranju medicinskih centara, prodajući osjetljive podatke na mreži Dark Net kako bi prisilila žrtve da plate za njegovo uklanjanje.

Oni su zlonamjerno objavili u javnosti cijelu sezonu Netflixove serije “Orange is the New Black” kako bi dokazali toj tvrtki da ozbiljno misle o poslu i da su ukrali podatke iz više od 50 tvrtki, tvrdi portal Vice, prenosi RT.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik CC” i odaberite “Prijevod titla”*

 
Novi-Svjetski-Poredak.com

Filed under: MEDIJI, NOVAC · Tags: , , , , , ,