Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » BIVŠI ČEŠKI PREMIJER: ‘U EU nema demokracije! Europski parlament je totalni vic’

BIVŠI ČEŠKI PREMIJER: ‘U EU nema demokracije! Europski parlament je totalni vic’

demokracija-EU“Masovna migracija koju su europska politička elita organizirale na temelju multikulturalizma, po mom mišljenju, glavna je prijetnja Europi, europskim društvima i europskoj kulturi”

Vaclav Klaus, bivši predsjednik Češke Republike je u intervjuu za Echo TV razgovarao o srednjoeuropskoj Višegradskoj skupini i budućnosti Europe.

Klaus se boji da je demokracija “nestala” u Europi, kritizirajući Europsku uniju i jaz između elitističkih vlada i njihovih građana.

Na oko 6 minuta u intervjuu Klaus je bio upitan: Mislite li da postoji šansa da iskreno razgovaramo o vrlo ozbiljnim pitanjima koja određuju budućnost Europe, koja su također bila tema konferencije?

Bivši predsjednik je odgovorio:

“Masovna migracija koju su europska politička elita organizirale na temelju multikulturalizma, po mom mišljenju, glavna je prijetnja Europi, europskim društvima i europskoj kulturi” i nastavlja:

“Glavni problem je u tome što su mišljenja građana prilično različita od mišljenja političke elite. Postoji veliki jaz između njih, a nedostatak demokracije u Europi i Europskoj uniji je upečatljiv.”

“Znam da ljudi često govore o demokratskom deficitu u Europi. Ne slažem se. Po mom mišljenju, to nije demokratski deficit, nego nedostatak demokracije. Deficit znači da postoji određena demokracija, i da ima nekih problema u njoj.”

“Bojim se da živimo u svijetu u kojem nema demokracije. Europski parlament je dobar primjer toga, jer uopće nije parlament. Nema pravog dijaloga između vlade i oporbe. Nema slobode govora. Dakle, Europski parlament je samo šala. Dakle, i ne slažem se da u njemu vlada samo demokratski deficit.”


Novi-Svjetski-Poredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,