Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI, SVIJET U RATU » Izrael razvija ‘ofenzivni projektil’ kojim će se moći obraniti ‘bilo gdje’ na Bliskom istoku

Izrael razvija ‘ofenzivni projektil’ kojim će se moći obraniti ‘bilo gdje’ na Bliskom istoku

neteny-raketeIzraelski premijer Benjamin Netanyahu rekao je da zemlja razvija “obrambeni projektil” koji će moći pogoditi bilo koje mjesto u cijeloj regiji

Osim toga, Tel Aviv pokreće misije lansiranja “mikro-satelita” u svemir.

Premijer je u ponedjeljak održao govor o napretku zemlje u vojnim i zrakoplovnim tehnologijama, dok je bio u posjeti kompaniji Izrael Aerospace Industries (IAI). Tvrtka aktivno razvija “ofenzivne” rakete, rekao je Netanyahu, kao i oružje “s posebnim mogućnostima koje nitko drugi nema”.

Rakete “mogu dosegnuti bilo koje mjesto u tom području i pogoditi bilo koju metu. To je obrambena snaga Izraela koja je za nas u svim sektorima vrlo važna”, izjavio je.

Osim toga, zemlja nastoji proširiti svoj uporište u svemiru putem lansiranja “mikro satelita”, kazao je Netanyahu, držeći maketu takvog uređaja. “Svemir je ogromna kugla u koju ulazi država Izrael”.

Izjava izraelskog premijera je došla u vrijeme dok je situacija na cijelom Bliskom istoku vrlo napeta. U proteklih godinu dana Izrael je više puta napao susjednu Siriju, navodeći navodnu prisutnost pro-iranskih milicija i iranskih vojnika na području Sirije. Sirija, zauzvrat, više puta je osudila takve napade kao otvorenu agresiju protiv zemlje.

Jedan takav napad rezultirao je slučajnim padom ruskog zrakoplova za nadgledanje i smrću njegove posade.

Moskva je bacila krivnju zbog incidenta na Izrael i njegove vojne teritorijalne pretenzije u susjednoj zemlji.

Rusija je nakon incidenta isporučila sirijskoj vladi moderni protuzrakoplovni sustav S-300. Od tada se smanjio broj upada izraelskih zrakoplova u Siriju.


Novi-Svjetski-Poredak.com

Filed under: MEDIJI, SVIJET U RATU · Tags: , , , , , ,