Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » ‘Vrijeme je da učimo od Francuza!’ Prosvjedi ‘Žutih prsluka’ proširili se Izraelom – studenti pozivaju na masovnu mobilizaciju (VIDEO)

‘Vrijeme je da učimo od Francuza!’ Prosvjedi ‘Žutih prsluka’ proširili se Izraelom – studenti pozivaju na masovnu mobilizaciju (VIDEO)

izrael-prsluciOčajni zbog porasta troškova života i povećanja cijena osnovnih usluga, izraelski građani inspirirani francuskim pokretom ‘Žutih prsluka’ došli su na ulice Tel Aviva zahtijevajući ustupke od vlade

Noseći svijetle fluorescentne žute prsluke simboličkog pokreta otpora u Francuskoj, oko 600 aktivista iz Izraela blokiralo je raskrižje Azrielija i susjedne ceste u središtu grada, optužujući vladu da “pljačka” narod.

Zabrinuti zbog rastuće cijene električne energije, vode i hrane, organizatori su naglasili da je izraelskom narodu “vrijeme da uči od Francuza” i da su bili “previše tolerantni”.

Prosvjednici su hrabro savjetovali kabinet Benjamina Netanyahua da se pripremi za to da će uskoro “cijela zemlja gorjeti.”

Policije je uhitila najmanje 10 osoba zbog nasilnog ponašanja nakon što je gomila paralizirala grad.

Dok je bio odvučen od strane policije, jedan od organizatora, David Mizrahi, upozorio je časnike da će “sljedećeg tjedna biti 10.000 ljudi”.

Oporbeni pokret prosvjednika, koji tvrdi da nije politički motiviran, očekuje porast broja prosvjednika u nadolazećim tjednima, nakon što je Nacionalni savez izraelskih studenata pozvao na masovnu mobilizaciju u Tel Avivu 22. prosinca.

U međuvremenu, Francuska provodi peti krug prosvjeda žutih prsluka u subotu, nakon najave novih ekonomskih koncesija od strane predsjednika Emmanuel Macrona kako bi u potpunosti smirio prosvjednike.
 

 

 
Novi-Svjetski-Poredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,