Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » MASOVNI UBOJICA iz Strasbourga je uzvikivao ‘Alahu Akbar’ tijekom smrtonosnog pohoda i ima 27 kriminalnih presuda

MASOVNI UBOJICA iz Strasbourga je uzvikivao ‘Alahu Akbar’ tijekom smrtonosnog pohoda i ima 27 kriminalnih presuda

strasbourg-ubojicaUbojica iz Strasbourga, identificiran kao 29-godišnjak koji ima kriminalnu povijest, vikao je “Alahu Akbar”, prema javnom tužitelju

Prema novim informacijama terorisitčki napadač je imigrant čiji roditelji potječi iz Sjeverne Afrike. Ima 6 braće i sestara

Protiv njega već se podignute brojne kaznene prijave, a bio je i u njemačkom zatvoru.

Polcijske snage okružile su katedralu u Strasbourgu zbog sumnje da se unutra nalazi ubojica.

Policija je u potrazi za ubojicom, izvještava APF.

Prema najnovijim vijestima gradonačelnik Strasbourga Roland Ries u srijedu će proglasiti Dan žalosti.

“Oko 19:15 muškarac je u tri različita dijela grada ubio troje. a ranio 12 ljudi, od kojih je šestero u kritičnom stanju. Vojnici angažirani u sklopu specijalne operacije Sentinelle locirali su ga između 20:00 i 20:20 sati i pokušali su ga spriječiti, pri čemu je u dva navrata došlo do razmjene vatre”, rekao je francuski ministar unutarnjih poslova Christoph Cataner.

Do pocnjave je došlo na Trgu Kleber u središtu Strasbourga u Francuskoj poslije 19 sati kada su ubijene tri sosobe, a 12 ih ozlijeđeno.

Policija je počinitelja identificirala kao 29-godišnjeg muškarca s kriminalnim dosjeom. BFM TV javlja kako je napadač identificiran kao Cherif Chekkat, također navode da se radi o muškarcu koji je rođen u veljači 1989. godine u Strasbourgu.

Četvorica ljudi su uhićena su zbog sumnje da imaju veze s osumnjičenikom koji je u bijegu.

Svjedoci su rekli da je osumnjičenik, prethodno identificiran kao Cherif Chekat, vikao “Alahu Akbar” (Bog je velik) tijekom masovne pucnjave, rekao je državni tužitelj Remy Heitz u srijedu na novinskoj konferenciji.

“S obzirom na cilj, svoj način rada, njegov profil i svjedočanstva onih koji su ga čuli kako viče “Alahu Akbar”, protuteroristička policija je pozvana u pomoć” – objasnio je Heitz.

Chekatt je ranjen u ruku tijekom naknadne pucnjave s policijom, ali je uspio pobjeći sa mjesta zločina otmicom taksija, rekao je tužitelj, potvrđujući prijašnja izvješća medija. Rekao je da su četvorica njegovih rođaka uhićeni tijekom noći.

29-godišnjak je osuđen 27 puta kriminalna djela počinjena u Francuskoj, Njemačkoj i Švicarskoj. Francuska agencija za domovinsku sigurnost ga je imala na listi osumnjičenih, jer je imao ekstremističke stavove.

Chekattovi susjedi kažu kako se “destabilizirao i promijenio” nakon 2 godine u zatvoru, navodi AP.

Policija je rekla da je Chekatt bio rodom iz Strasbourga i da dolazi iz imigrantske obitelji useljenika.

Policija ga je trebala uhititi i izvršiti pretres prije napada u svezi s slučajem pljačke i ubojstva, ali je ponovno uspio izbjeći pritvaranje.

Nakon napada, francuska vlada je zabranila sve javne događaje u Strasbourgu. Međutim, nije bilo ograničenja za javna događanjaa u drugim dijelovima Francuske.


(dnevno.hr,RT.com)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , ,