Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » VIKTOR ORBAN: Ona vlada koja potpiše UN-ov Globalni sporazum o migrantima predstavlja ozbiljan rizik za svoje građane

VIKTOR ORBAN: Ona vlada koja potpiše UN-ov Globalni sporazum o migrantima predstavlja ozbiljan rizik za svoje građane

orban-sporazumGlobalni sporazum o migrantima Ujedinjenih naroda je manjkav dokument, a onaj tko ga potpiše predstavlja ozbiljan rizik za svoje građane, izjavio je premijer Viktor Orban u petak u Pragu

Orban je na zajedničkoj tiskovnoj konferenciji nakon sastanka sa češkim kolegom Andrejom Babisom izjavio kako je dokument postavio načela koja neće smanjiti ilegalne migracije, već će ih potaknuti.

Svaki materijalni pravni slučaj u budućnosti će upotrijebiti dokument kao referentnu točku, upozorio je.

Kazao je kako je masovna migracija ozbiljan problem, a donositelji odluka ne bi smjeli zanemariti mišljenje naroda.

Ipak je dodao kako, u Europi danas ljudima nije dopušteno izraziti svoje mišljenje, ili ih čelnici ne uzimaju u obzir.

“Mi, međutim, u središnjoj Europi želimo ostati demokrati” – rekao je. “Migracija testira demokratsku prirodu političkih sustava” – dodao je premijer.

Što se tiče mađarsko-čeških odnosa, Orban je rekao da su bilateralni odnosi “ušli u novu dimenziju” posljednjih godina i te su razgovarali o “brojkama bez presedana” u gospodarskim vezama, kao i o dobroj suradnji u obrani i na drugim područjima.

Rekao je kako se rast bilateralne trgovine i ulaganja povećava, te dodao kako dvije zemlje međusobno podržavaju ulaganja.

Mađarske farmaceutske kompanije “rade dobro” u Češkoj, dok su češke tvrtke aktivne u mađarskoj poljoprivredi i telekomunikacijama, dodao je premijer.


Novi-Svjetski-Poredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,