Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » EKSKLUZIVNO: Soroseva organizacija ‘Otvoreno društvo’ protjerana iz Turske zbog ‘uplitanja u demokraciju’

EKSKLUZIVNO: Soroseva organizacija ‘Otvoreno društvo’ protjerana iz Turske zbog ‘uplitanja u demokraciju’

erdogan-sorosZaklada Otvoreno društvo Georgea Sorosa izbačena je iz Turske zbog optužbi da se globalistički milijarder pokušavao miješati u tursku demokraciju

Organizacija je priopćila kako će prestati s radom u zemlji nakon što se turska vlada obrušila na Sorosa zbog orkestriranja protuvladinih prosvjeda u Istanbulskom parku Gezi 2013. godine.

Zaklada je odbila bilo kakvu povezanost sa prosvjedima.

Erdogan je prošlog tjedna osudio Sorosa u govoru o pritvaranju 13 aktivista i akademika optuženih za potporu osuđenom poduzetniku i odvjetniku za ljudska prava Osmani Kavale koji je organizirao prosvjede u parku Gezi.

“Osoba (Kavala) koja je financirala teroriste tijekom incidenta u parku Gezi već je u zatvoru” – rekao je Erdogan u srijedu na sastanku lokalnih upravitelja.

“A tko je stajao iza njega? Poznati mađarski Židov Soros. To je čovjek koji dijeli narode i razbija države. Ima toliko puno novaca i on ga troši na ovaj način.”

Uhićenja

Jedna od 13 osoba pritvorenih 16. studenog bio je Hakin Altinay, koji je pomogao u uspostavi Soroseve Zaklade “Otvoreno društvo” u Turskoj. Drugi su bili članovi kulturnog centra Kavale Anadolu, koji se bavi ljudskim pravima i kulturnom raznolikošću.

Svi osim jednog koji su bili pritvoreni, kasnije su pušteni nakon što su Europska unija i SAD izrazile zabrinutost u svezi ovog slučaja.

Zapadni saveznici Ankare opetovano su kritizirali uhićenje desetaka tisuća ljudi nakon propalog vojnog udara u Turskoj u srpnju 2016. godine.

Kavala, koji je u pritvoru više od godinu dana, izjavio je u ponedjeljak na svojoj internetskoj stranici kako još uvijek čeka da se pripremi optužnica kako bi dokazao da su tvrdnje o pomaganju u usmjeravanju i financiranju protesta u parku Gezi kojima su se htjela srušiti vlada – bile “neutemeljene”.

Soros, američki financijer i filantrop, kao i njegova Zaklada “Otvoreno društvo” također su protjerani i iz Mađarske.

Premijer Viktor Orban je optužio Sorosa i liberalne organzacije koje on podržava – za pokušaj potkopavanja europske kršćanske kulture promicanjem masovne migracije, no optužbu je Soros potpuno odbacio.


Novi-Svjetski-Poredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,