Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » ŽENA IZ FRANCUSKE IZJAVILA ZA NOVINE: ‘Radije bih prihvatila imigrante nego imala djecu’

ŽENA IZ FRANCUSKE IZJAVILA ZA NOVINE: ‘Radije bih prihvatila imigrante nego imala djecu’

francuska-imigrantiNa novinskoj temi ‘klimatskih promjena’, francuska ljevičarska novina “Liberation” je zatražila od svojih čitatelja da odgovore “Da li bi se odrekli djece zbog zaštite okoliša”

Novine, navodeći upozorenja Međudržavnog vijeća za klimatske promjene, kaću da je prema nekim građanima ima “previše stanovništva na zemlji”, piše Liberation.

Prema portalu Liberation koji je na razini čitanosti najvećih portala u Hrvatskoj, neke su žene i muškarci odlučili okrenuti leđa majčinstvu i očinstvu. Ili naprotiv, odbijaju napraviti ovaj izbor.

Nakon što je upitala svoje čitatelje za mišljenje, jedna francuska žena je rekla da više voli migrante nego svoju djecu:

“Osobno, ne planiram imati djecu u životu. Ne volim ih, ali ih i ne mrzim. Okoliš je čimbenik koji potvrđuje moj izbor.

“Postoji toliko mnogo ljudi koji migriraju zbog klimatskih promjena, a istodobno nam je rečeno da se nastavljamo razmnožavati, pogotovo da bi održali mirovinski sustav. Radije prihvaćam migrante nego da moja djeca imaju nesigurnu budućnost.

“Djeca su financijski i energetski trošak. Kad upoznam ljude, pokušavam brže riješiti situaciju rekavši im da ne želim imati djecu. Ne želim se mijenjati za nikoga, niti držati svoju karijeru na čekanju.”

Odgovor žene i drugih čitatelja daju uvid u razloge zašto stopa plodnosti u Francuskoj pada još od 1963. godine.

U međuvremenu zemlja je prihvatila milijune imigranata od kojih je velika većina nezaposlena.


Novi-Svjetski-Poredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , ,