Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Anglikanska crkva tvrdi da ‘Bog Otac’ nije muškarac već je ‘Neutralnog spola’

Anglikanska crkva tvrdi da ‘Bog Otac’ nije muškarac već je ‘Neutralnog spola’

biskup-bogNadbiskup Justin Welby iz Canterburyja, šef svjetske anglikanske zajednice, reagirao je na pritisak liberala i feminista unutar zajednice i izjavio da Bog nije “muško niti žensko”, nego je “rodno neutralan” nakon što su ženski biskupi zahtijevali da engleska crkva prestane nazivati Boga muškim rodom

Welby, najstariji član Engleske crkve, osim Kraljice, održao je predavanje u crkvi St. Martin-in-the-Fieldsu u Londonu i proglasio: “Svi ljudski jezici o Bogu nedostatni su i pomalo metaforični.”

“Bog nije otac na isti način kao i ljudski otac. Bog nije muško ni žensko. Bog nije definiran.”

“Izuzetno je važno da se kao kršćani sjećamo da konačna objava o tome tko je Bog, nije bila riječima, već pojavom Božjom koju nazivamo Isusom Kristom.”

Profesor kršćanske povijesti, Diarmaid MacCulloch podupro je izjavu nadbiskupa Welbya, priopćavajući za dnevnik The Times da je razlog zbog kojeg je Bog shvaćen kao muškarac zbog “patrijarhalnih pretpostavki” ranokršćanskih društava Grčke i Rima.

“Svijet je sada drugačiji” – rekao je profesor MacCulloch, “i moramo pokazati da je naš pogled na Boga širi od toga i da ne smije miješati sa arhaičnim izrazima”.

Čelnici crkava također su pozvali na reviziju Biblije da “se ispravi velika greška upotrebe muškog roda” za koju smatraju da predstavlja “prepreku evangelizaciji mladih ljudi” – navodi Fox News.

Nadbiskupske tvrdnje o Bogu su zadale udarac tradicionalnom kršćanskom nauku. Biblija se uvijek odnosi na Boga koristeći muške zamjenice.

Izraz “Bog je stvorio čovječanstvo na njegovu sliku” općenito je prihvaćen kao karakteristika koje nas razlikuju od drugih životinja kao one koje odražavaju Božju narav.

Ako se Biblija odnosi samo na fizičke karakteristike kada navodi da je čovjek stvoren na sliku Božju, ne bi se reklo mnogo toga što se odnosi na Njegovu prirodu.

Anglikanci odani nadbiskupu Welbyju mogu tvrditi da je sve u Bibliji metaforično i otvoreno za interpretaciju. Ali ovo je opasna staza kojom su krenuli.

Mijenjanje crkvene doktrine da bi se uklopila u moderna vremena (feminizam, politička ispravnost) ne može voditi crkvu prema dobrom putu.

Novi-Svjetski-Poredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , ,